Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дугове ником не опраштају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 11. 2010.

Извор: Вечерње новости

Дугове ником не опраштају

Синдикат ”Дневник холдинга” незадовољан што је Управни одбор прихватио понуду ВАЦ


Данас нови разговори. Прете репризом протеста

Нови Сад - Синдикат “Дневник холдинга” поново је јуче изразио незадовољство због одлуке УО тог предузећа да прихвати понуду ВАЦ, да повуче све тужбе до сада поднете против заједничког предузећа “Дневник Војводина прес” (ДВП), а да немачки концерн, заузврат, његовим радницима поклони својих 55 одсто акција.

- Не можемо да пристанемо да се ДВП-у опрости око 130 милиона динара које нам по поднетим тужбама дугује, то је директно урушавање “Дневник холдинга” - образложио је такав став Стева Томин, председник синдиката “Дневник холдинга”.

- То ћемо на састанку заказаном за данас пренети и представницима Владе Војводине.

Уколико њихов захтев не буде прихваћен, радници “Дневник холдинга” најављују нове протесте, а одлуку да, после сагласности коју је за то дала Влада Војводине, и сам прихвати предлог ВАЦ, УО “Дневник холдинга” је донео у петак, и то на две одвојене седнице са унеколико различитим закључцима, што је, такође, изазвало незадовољство синдикалаца.

На првој је, наиме, одлучено и да се ВАЦ “упути писани захтев да достави дефинисану понуду према “Дневник холдингу”, као суоснивачу заједничког предузећа”, да би на другој, одржаној после састанка са представницима Владе Војводине, тај захтев био стављен ван снаге.

- Заједно смо проценили да би то могло негативно да утиче на ток разговора са ВАЦ, па смо одржали нову седницу и тај захтев брисали из наше одлуке - објашњава Златимир Момиров, председник УО “Дневник холдинга”.

- У сваком случају, биће формиран експертски тим, у којем ће, поред наших, бити и представници ВАЦ и Владе Војводине и који, у складу са српским законима, треба да нађе модел за реализацију договора.

Ђ. Вукмировић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси