Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У јануару оснивачка скупштина новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 12. 2010.

Извор: Преглед

У јануару оснивачка скупштина новинара


Република Српска

„У Бањалуци ће 10. јануара бити одржана оснивачка скупштина удружења новинара Републике Српске, који сматрају да њихове ставове адекватно не заступа Удружење 'БХ новинари“, најавио је председник Независног удружења новинара РС Драган Јеринић, а преноси агенција Срна.

Јеринић у изјави Срни напомиње да је Удружење новинара РС 2004. године било један од оснивача Удружења „БХ новинари“ и да се шест година касније ставови новинара из РС потпуно разликују од мишљења федералних колега и да нису апсолутно заштићени у оквиру ове асоцијације из Сарајева.

„Осећамо се превареним, јер ништа није испуњено од заједничког договора у оквиру Удружења „БХ новинари“. Нарушена је процедура, јер је приватизовано удружење које предводи Борка Рудић и које је постало удружење новинара „Ослобођења“, „Дана“ и Федералне телевизије“, појаснио је Јеринић.

Он је рекао да ће на оснивачкој скупштини у Бањалуци бити усвојена информација о раду Удружења „БХ новинари“, након чега ће бити повучена одлука из 2004. године о оснивању овог удружења.

„БХ новинари након тога неће моћи да говоре да су састављени од три удружења, јер ниједно удружење новинара из РС неће подржавати њихов рад“, рекао је Јеринић. Јеринић је позвао све новинаре редакција из РС да се јаве на мејл адресу „Независних новина“ да би добили материјале за оснивачку скупштину на којој ће бити изабрани делегати, скупштинско руководство и председник удружења новинара РС.

М. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси