Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Око Митровића има много фракција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 02. 2011.

Извор: Данас

Око Митровића има много фракција

Он има толико „искрених“ сарадника којима је требало већ одавно да се позабави, али је сам себи највећа фракција. Јако је потценио Словенију, у којој се појавио са свитом, приватним авионом, и много обећавао.

Ја никада у животу нисам видео да неко попут Жељка Митровића тако потцењује људе, пословну околину, стручњаке и земљу у коју је дошао, као што је то он направио у Словенији.

Пројекат Пинк СИ, бар ја тако мислим, колатерална је жртва големих проблема, посебно у Београду, који је генератор тог његовог климактеричног стања. ТВ Пинк СИ је буквално најлепша и најтужнија слика Митровићевог менталног склопа и његове перцепције, нејасних пословних критеријума и тоталне (не)одговорности свих и свега око њега.

Ово за Данас тврди Јуре Зорчић, смењени директор словеначког Пинка, кога су власник „ружичасте телевизије“ и његови сарадници помињали као човека који је упропастио пројекат у Словенији, проневерио новац и чак био у неким везама са људима за које се спекулише да су радили против власника највеће српске медијске компаније.

- Митровић и ја смо нашу причу Пинк СИ почели врло искрено и јасно, бар ја данас тако видим. Почетак наше сарадње био је врло луцидан и сусретљив, слушао је моје сугестије да, рецимо, Словенија није Србија, да треба овде да направимо малу комерцијалну телевизију, а не његову српску „копи - пејст“ телевизију коју нажалост гледамо данас, а што значи и његов телевизијски крај у Словенији.

Упознао сам га у новембру 2008. у Љубљани, а Пинк СИ д.о.о. регистровали смо тек у априлу 2009.

Колико су тачне Митровићеве изјаве да је пресудан утицај на ваше постављење имао његов пашеног Златко Крмпотић?

То није истина. За све време нашег познанства и сарадње, Митровић мени никада, али баш никада није споменуо ни Лолу ни Златка Крмпотића, јер сам ја све сам одрадио како треба, и више од тога, и он то добро зна. Без превише приче, лојално и по договору са њим, од регистровања фирме до брендирања телевизије Пинк СИ, знате, то није мало посла.

Познајете ли Златка и Зорицу Лолу Крмпотић, и колико је тачно да су они били фракција против Митровића унутар Пинка?

Познајем их, њу сам видео само једном у згради Пинка у Београду, пре отприлике две године када сам испред канцеларије чекао баш Митровића, а Златка знам из спортско-менаџерских кругова, посебно фудбалских.

То је цела истина. Али молим вас, каква су то они фракција унутар Пинка? Колико ја знам, Митровић око себе има толико других фракција и „искрених“ сарадника којима је требало већ одавно да се позабави да ће до њих двоје тешко некада и стићи. Митровић је сам себи највећа фракција.

Шта вам је Жељко Митровић говорио о својим плановима и амбицијама на тржишту Словеније и је ли касније то испунио?

Имао је велике планове, велика обећања, али све је то испало врло нереално, често ми је говорио да ће са својом телевизијом срушити Про Плус, који има три најјача канала у Словенији (ПОП ТВ, Канал А и ПОП Брио) и који је у чврстом власништву америчке компаније ЦМЕ, што је и данас сасвим немогуће јер тамо ради 650 људи, и то од 1995. године, а данас су једна од најбољих и најгледанијих комерцијалних телевизија у регији и том делу Еуропе.

То говорим због тога што сам пре одласка на Пинк радио баш на тој телевизији. Врло мало од својих обећања је Митровић касније испунио, могу рећи скоро ништа, највише га је мучио новац и финансирање пројекта у Словенији.

Пинк СИ д.о.о. је, рецимо, прве паре видео тек пре годину дана, фебруара 2010, тачно 80.000 еура од фирме Беохемија, што је било јако касно и ту су почели први већи проблеми.

Ми једноставно нисмо били у могућности наћи људе и одрадити све (пред)припреме за старт телевизије, зато смо то стално померали, ја мислим најмање три пута, што је било свима у Љубљани и Словенији јако чудно. Пре свега због тога што је он стално причао о милионима, долазио приватним авионом и људима обећавао све могуће и немогуће.

А када је Пинк СИ прошлу јесен због лиценце коначно притиснуо АПЕК (словеначка агенција за пошту и телекомуникације), они су тада на брзину крајем септембра 2010. почели са емитовањем програма Пинк СИ. Знате, Курсаџије и Гранд шоу нису баш неки производи и брендови са којима би та телевизија „сломила“ словеначко телевизијско тржиште, а камоли направила неки већи корак да би постала мало озбиљнији медијски играч.

 Људи и медији, па и оглашивачи овде су очекивали потпуно другачији Пинков програм, а не овакав дилетантизам и аматерски производ.

Да ли је тачно да је пројекат Пинк Си доживео фијаско?

Да, Пинк СИ је доживео коначни фијаско, на свим нивоима, а највећи кривац је Жељко Митровић.

У Пинк С д.о.о. немају ни директора, тамо ради још само 18 људи, а до пре Нове године је радило више од 120, што је на другој страни јако пуно, или тотално нереално, а пре свега та бројка значи превелики трошак, финансијски терет, да би га Митровић у овом стању издржао.

Пројекат никада није имао маркетинга, менаџемнта који би имао визију и пословну стратегију, посебно што се Митровић са својом свитом појавио у страној земљи, Словенији, ЕУ, коју је јако потценио.

Пуно је ту било лагања, шарлатанства и превара да би то све успело и функционисало на дуже стазе. Невероватно. Свим тим људима треба месечно дати плате, платити порезе, кирије, трошкове, оператере, сигнале, радити маркетинг, промоцију, ПР и тако даље, а новца нигде. Нула. Ја сам отишао у априлу прошле године, још сам све то некако држао без новца, али са визијом, на своје контакте, а онда су, замислите, у септембру прошле године телевизију на брзину направили за 14 дана! То је светски феномен.

Пинк Словенија је почео са емитовањем доста спектакуларно. Љубљана је тог дана била у знаку Пинка. Како је могуће да и поред толиког маркетинга и промоције, пројекат Пинк Си прође, како кажете - неславно?

Питање је шта је то за вас спектакуларно? И да ли је Митровић икада стварно знао шта то ново требају словеначко медијско и телевизијско тржиште? Јелену Карлеушу, Ацу Лукаса?

Митровићев балкански концерт и ивент усред Љубљане крајем септембра 2010. био је само врло лош и провидан параван за све што та телевизија није могла и знала направити на словенском тржишту и што је на крају кулминирало да пројект тако неславно заврши своју авантуру.

Пинк СИ никада није имао озбиљну промоцију а камоли маркетинг, што је била права катастрофа, али то би морали радити домаћи људи, а не његови безбројни дилетанти из Пинка Београд.

Тај јадни Пинк СИ је на крају крајева постао депо за све Митровићеве телевизијске заблуде, његове углавном старе телевизијске формате и синоним за прастару српску продукцију и филмове која никако не може да прође на тако захтевном тржишту као што је словеначко.

Па кога, молим вас, у Словенији занима како је, рецимо, 2001. године у Пожаревцу певао осмогодишњи дечак на неком локалном Пинковим музичком избору?! Никога. Па зато и нико не гледа те телевизије.

Антрфиле :Какви милиони!?

Митровић тврди да сте проневерили милионе Пинка у Словенији, против вас је поднета и кривична пријава?

У априлу 2010. Митровић ме је сменио након што сам са рачуна Пинк С д.о.о., званично, као директор, у неколико наврата трансферирао заједно 14.000 евра пошто ми до тада није платио наше договорене износе, трошкове, нити награду, а то је само трећина оног што ми дугује према нашем договору.

И замислите, од тада па до данас нисам га ни видео ни чуо. Пре тога ме знао звати усред ноћи и причати ми разноразне ствари, понекад чак нешто о телевизији. Али мислим да је прави разлог моје смене то што о њему превише знам, а знам стварно много. То му много смета, он не воли људе који пуно знају и који имају своју личност и ставове, и пре свега достојанство.

Митровић стварно живи у некој страшној фикцији и виртуелном свету. Пинк СИ тих силних милиона није видео ни у најлепшем сну, а и ја да сам желео, нисам могао до тих његових измишљених милиона.

Какви милиони?! Сви су криви сем њега.

Верујете ли да је неко покушао да отрује Жељка Митровића и да су, како он тврди, у то умешани они који су имали пословне амбиције на релацији Београд - Љубљана?

Не, не верујем, то је само његов најновији трик, његов алиби за све што је доживео и направио у последње две- три године.

Па ко ће са њим да има пословне амбиције на релацији Београд - Љубљана? Не знам. Сви су му криви само он није ништа крив, па то је стварно немогуће, изван свих животних и пословних критеријума и норми...

Драгољуб Петровић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси