Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Конкурс за чланове Управног одбора РДУ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 02. 2011.

Извор: Политика

Конкурс за чланове Управног одбора РДУ


Републичка радиодифузна агенција упутила је позив заинтересованима да се кандидују за место чланова управног одбора РДУ.

Према речима Србољуба Богдановића, портпарола РРА, међу пријављеним кандидатима бираће се девет чланова Управног одбора Радиодифузне установе Србије, и шест чланова за Војводину.

– Нови чланови бирају се из редова новинара и стручњака за медије, менаџмент, право и финансије, као и других угледних личности. Право на пријављивање имају сви, осим народних посланика, њихових колега из Скупштине Аутономне Покрајине, припадника Савета Агенције, чланова владе, функционера политичких странака – истиче Богдановић и додаје да одлуку ко ће се наћи у тиму Управног одбора РРА доноси Савет ове установе.

Изабрани на мандат од пет година чланови Управног одбора за свој рад, који се пре свега односи на старање о доследној примени закона о јавном радиодифузном сервису, примају и одређену надокнаду.

–У њиховој надлежности је доношење Статута Радиодифузне установе Србије, именовање и разрешење генералног директора Радиодифузне установе Србије, бирање и смењивање директора јавних сервиса... – каже Богдановић. Он додаје да је овај орган РРА у свом раду самосталан, а да се за савете обраћа Програмском одбору, који је делом састављен од народних посланика.

Управни одбор има и свог председника који се бира из реда чланова, а одлуке се углавном доносе већином гласова.

– Посебни услови да би се неко нашао на листи кандидата за улазак у Управни одбор не постоје. Изузетак је услов за чланове Управног одбора у Војводини који каже да је потребно да се именују лица која живе и раде на том подручју. Иначе, кандидата може препоручити друго лице, а може се и сам пријавити на конкурс од данас до 25. фебруара – казао је Богдановић.

В. М. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси