Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  КРИК: Судија одбила Поповићев предлог да замрзне суђење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 02. 2019.

Аутор: КРИК Извор: Н1

КРИК: Судија одбила Поповићев предлог да замрзне суђење

Судија Слађана Пантовић одбила је захтев министра Ненада Поповића да замрзне поступак који се води против КРИК-а, наводећи да за то не постоји законски основ. Рекла је и да ће одбацити његову тужбу ако се министар још једном не појави на суду да сведочи о душевном болу који му је нанет КРИК-овим текстом, преноси КРИК.

Како преноси КРИК, адвокатица министра Ненада Поповића оправдала је његов данашњи недолазак наводним службеним путовањем у Русију. Поповић, подсетимо, већ годину дана не долази на суђења користећи углавном овај изговор.

Судија Слађана Пантовић рекла је да министар није благовремено обавестио суд да се данас неће појавити, као и да мора да усклади своје обавезе са суђењима. Најавила је и да ће одбацити његову тужбу против КРИК-а уколико не дође на следеће суђење које је заказала за десет дана.

Судија је одбила Поповићев захтев да поступак против КРИК-а замрзне док је он на функцији министра, објашњавајући да не постоји законски основ за тако нешто.

Како наводи КРИК, "интересантно је да је у другом суђењу по Поповићевој тужби против КРИК-а, судија Слободан Керановић донео другачију одлуку – прихватио је министрову молбу и замрзнуо поступак". Адвокати КРИК-а жалили су се Апелационом суду на ову одлуку.

Поповић је, подсећа КРИК, четири пута тужио КРИК због приче и вести објављених у оквиру међународног истраживања "Рајски папири". Тада је откривено да има офшор фирме, да му је богатство процењено на 100 милиона долара, као и да у Швајцарској има пријављено боравиште и плаћа порез. Сваком тужбом Поповић је тражио накнаду од милион динара за повреду угледа и душевни бол, али се ниједном није појавио на суду како би био саслушан.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси