Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брадић: РРА може да укине дозволу за емитовање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 02. 2011.

Извор: Данас

Брадић: РРА може да укине дозволу за емитовање

Београд - Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) има овлашћења да укине дозволу медијским станицама за емитовање програма који нарушавају Закон о радиодифузији и Кодекс о понашању емитера, рекао је јуче министар културе Небојша Брадић.

- РРА као надлежна агенција има довољно овлашћења да опомене, упозори или укине дозволу медијским станицама за емитовање одређених програма - рекао је Брадић поводом инцидената у ријалити шоу програмима на телевизијама Пинк и Хепи.

Он је рекао да ће се измене и допуне Закона о радиодифузији, које подразумевају прелазак надлежности за изрицање казни на Савет РРА, пред републичким посланицима наћи одмах по усвајању стратегије за развој медија у Србији које се очекује у првој половини године.

Новим законом Савет РРА добио би могућност да, без судског посредовања, изриче финансијске казне за кршење закона који су у његовој надлежности, као и овлашћење да изрекне привремену или трајну забрану емитовања појединих емисија. Подсетимо, у петак је РРА сазвала ванредну седницу због насилног садржаја у ријалити програмима на телевизијама Пинк и Хепи, због чега су ове станице опоменуте, а против Пинка покренут прекршајни поступак.

Србољуб Богдановић, портпарол РРА, рекао је јуче на округлом столу Ријалити Србија да је у надлежности ове агенције да изрекне мере опомене, јавног упозорења, одузимања дозволе до 30 дана и трајног одузимања дозволе или да покрене прекршајни поступак.

Портпаролка ТВ Пинк Татјана Војтеховски навела је да би у израду измена Закона о радиодифузији требало да буду укључени и електронски медији како би заједно са надлежнима уредили медијско тржиште. Она је истакла да је РРА од оснивања успела да уреди медијско тржиште Србије, у којем је до тада владао „потпуни хаос“.

 Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси