Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Грађани Ариља без телевизије и интернета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2011.

Извор: Политика

Грађани Ариља без телевизије и интернета

Електродистрибуција у Ариљу је са стубова, демонтирајући каблове СББ-а, националног оператера кабловске телевизије и Интернета, онемогућила пријем слике и интернет везу становницима овог места.

Постављање кабловске дистрибутивне мреже је извршено на основу Уговора о пословној сарадњи који је СББ закључио са општином Ариље 17. децембра 2002. године, који је и данас на снази.

Електродистрибуција у Ариљу је 21. јуна 2010. године и 14. јануара 2011. године упутила допис СББ-у, којим је тражила да СББ уклони каблове и опрему са стубова, под претњом да ће сама уклонити опрему са својим екипама. СББ је одмах по добијању првог дописа одговорио да су каблови постављени на основу уговора са општином, уз сагласност Електродистрибуције, што је изричито наведено у члану 1. уговора уз наглашену спремност за разрешење ситуације до које је дошло због неспоразума.

Упркос томе, екипе Електродистрибуције су јуче у Ариљу самовољно демонтирале мрежу овог националног оператера.

Представници СББ-а водили су разговоре у општини, без резултата, па су предузете и друге мере да се спречи оваква самовоља Електродистрибуције.

СББ је Привредном суду у Ужицу поднео тужбу против предузећа Електросрбија д.о.о. Краљево, са предлогом о привременој мери забране уклањања каблова. СББ је упутио и извињење грађанима Ариља због чињенице да ће, због самовоље Електродистрибуције, током викенда остати без телевизијске слике и Интернета у својим домовима и обећао да ће учинити све да се настали проблем што пре реши.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси