Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС по укусу гледалаца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2011.

Извор: Вечерње новости

РТС по укусу гледалаца

Традиционалне награде „Вечерњих новости“ јуче свечано уручене у сали „Аероклуба“



Понос, задовољство и радост разливали су се јуче салом београдског „Аероклуба“, у којем су се окупили најбољи међу најбољима у свету телевизије на традиционалној додели награда „Вечерњих новости“.

Најчитанији лист који се бави телевизијом - „ТВ новости“, су из недеље у недељу, у рубрици „Листе гледаности“, преносиле пулс јавности, откривале омиљена ТВ лица, емисије, програме... Све то ушло је у коначни збир агенције „24/7 Communications“, којим је, у прошлој години, обухваћено 26.000 испитаника из целе Србије. А управо они су изабрали најбоље!

Овог пута, гласови наших читалаца донели су највише разлога за славље редакцијама РТС, у чије је руке отишло чак шест признања. Награде „Вечерњих новости“ обрадовале су и запослене на Првој, Авали, Б 92, Пинку...

У категорији Информативног програма и ове године најбољим је проглашен „Дневник 2“ Радио-телевизије Србије.

- Само ћу, као Хичкок када је примао награду за животно дело, рећи једно кратко хвала! - рекао је Владимир Јелић, из Информативне редакције РТС, примајући награду.И спортски програм РТС, за преносе Лиге шампиона, овенчан је нашим признањем за најгледанији спортски догађај. Присутнима се обратио Зоран Марковић, уредник спортске редакције РТС:

- Прошле године смо се много бавили и страним и домаћим спортом. Имали смо 105 дана, односно три месеца, спортског програма на нашим екранима. Трудићемо се да и у 2011. години останемо на том нивоу и да, са овог истог места, поново примимо награду.

Признање најгледанијег филмског програма поново је припало Јавном медијском сервису и уреднику Ивану Карлу.

- Иза нас је још једна успешна година, која је резултат дугог и напорног рада - рекао је Карл.

- Били смо најгледанији 2008, 2009. и 2010. Зато ћемо бити најгледанији и следеће године. Хвала много вашим читаоцима и нашим гледаоцима.

Која од наших телевизија има најбољи серијски програм, било је једно од питања које је постављено испитаницима. А, одговор гласи - редакција РТС.

- Наша је дужност и традиција да већ више од пола века правимо домаће ТВ драме и филмове. Ове године ћемо обновити још један, неправедно занемарен сегмент производње - ТВ филм, који је уз домаће серије, једно од главних дужности наше куће - најавио је Марко Новаковић, одговорни уредник редакције драмског и домаћег серијског програма РТС.

Ипак, у години за нама примат најгледаније серије понела је (недомаћа) „1.001 ноћ“, емитована на ТВ Прва.

- И ја сам фан Хичкока. Хвала! - казао је духовито директор програма Прве Драган Ненадовић, примајући награду.

На јучерашњој прослави нашли су се и прави ветерани, бар кад су признања „Вечерњих новости“ у питању. Квиз-емисија „Слагалица“ је сама по себи феномен, тако да јој је и признање, којим се јуче шести пут заредом окитила, „потврдило“ да је неприкосновена међу овом врстом емисија. Награду је примила уредница квиза Славица Ћировић.

Онда је на ред дошла и популарна ТВ категорија - ток-шоу. Разговори са гостима у студију уз активно учешће гледалаца поприште је најжешћих борби. Ове године из „борбе“ је као победница изашла Оља Бећковић са ауторском емисијом „Утисак недеље“, емитованом на Б 92 у продукцији „ПГ мреже“. Бећковићева је осмех у њеном стилу „зачинила“ једним кратким: „Хвала пуно“ и примила награду.

А, да документарни програм ужива све већу пажњу гледалаца, потврдили су и испитаници који су за најбољу емисију изабрали „Балканску улицу“, ауторке и водитељке Весне Дедић.

- Како ја волим камеру и рефлекторе, захвалићу се прво мојим саговорницима што су у емисијама били искрени, гледаоцима који редовно прате оно што радим и читаоцима „ТВ новости“ који су ми приуштили привилегију да победим у конкуренцији оних чије стваралаштво ценим више него своје. На крају хвала и РТС што ми је омогућила да будем комплетан аутор својих емисија, а то значи да ми не говоре кога да доведем у емисију и шта да их питам. То је највећа радост за једног новинара - рекла је Дедићева.

Крај свечаности „зашећерила“ су најслађа признања. Додељене су и награде од којих неки мало стрепе, а други их прижељкују - мис и мистер лапсус. Нова „мисица“ постала је презентерка „Вести“ на ТВ Авала Јасна Поповић-Ћосић, а њен колега „по лапсусима“ постао је новинар и коментатор редакције спортског програма РТС Влада Мијаљевић.

Антрфиле : Мистер лапсус

„Он показује да је спретан и то ногама.“
„Не види се да је лопта ишла лично у гол.“
„Изједначени су по броју непостигнутих погодака.“

Овакве и сличне реченице довеле су Владу Мијаљевића до ласкаве титуле - мистер лапсус. Мијаљевић се „правда“ и каже да кад се много ради, онда се и греши.

- То је апсолутно тачно, међутим, далеко од тога да се жалим. У спортској редакцији РТС сам добио шансу да покажем своје знање на врхунским спортским догађајима, па су се дешавали тако и понеки, мање или више смешни, лапсуси. Без обзира на све, оваква титула годи. То је знак да те људи гледају и знак да си учесник веома значајног програма у току године.

Мис лапсус

„О кредиту Европске банке за обнову и развод.“
„Новак Ђоковић стартује на тендеру (турниру) у Риму.“
„Биће настављени током данас и сутра.“

Само су неке од реченица које су се поткрале презентерки „Вести“ на ТВ Авала Јасни Поповић-Ћосић. Управо оне су јој и донеле „најслађу“ титулу „Вечерњих новости“ - мис лапсус.

- Морам да признам да ни док водим вести немам оволику трему, колику сам имала док сам примала награду. Била сам у шоку када сам чула да сам баш ја добитник овог признања. Када сам почела да се бавим овим послом, бивша директорка француске ТВ ми је дала најлепши комплимент, рекавши да имам диван глас и добру дикцију, али да највише воли када направим лапсусе, јер се шармантно извлачим из њих. Надам се да су то препознали и гледаоци, и да су ме у ствари наградили за шарм.“

"Слагалица“

- Увек је лепо наћи се у друштву најбољих, а „Слагалица“ је на овом месту шести пут заредом. И мада смо признање читалаца „ТВ новости“ већ добили, радост је велика као да је први пут. „Слагалица“ и постоји због публике, а она је дала свој суд. Трудићемо се да и у наредном периоду одбранимо част коју нам гледаоци годинама указују, јер нас они с правом мотивишу на још бољи и квалитетнији рад. За нас је ова година посебна, пошто славимо пунолетство, и надамо се да ћемо доживети петхиљадито издање емисије - рекла је поносно уредница квиза „Слагалица“ Славица Ћировић, примајући и признање за најгледанију квиз-емисију у протеклој години.

ТВ лица

На основу истраживања агенције „24/7 Цоммуницатионс“, у категорији нај ТВ лица, као и претходне године највише гласова добили су Јована Јанковић и Огњен Амиџић, обоје са ТВ Пинк. Одлуком њихове матичне куће њих двоје се нису јуче појавили у „Аероклубу“ да преузму плакету.

Тежак избор

Међу лапсусима који су ушли у најужи избор, али на крају ипак нису победили, нашли су се:

„Кад кажемо филмски фестивал, то је неко опште место... место у општини Сопот.“ (Буба Добросављев, тада водитељка Студија Б)
„Друкчије се понашате кад слушате своју химну, кад стојите испод сопствене завесе.“ (Нада Колунџија у „Кажипрсту“ на Б 92)
„Ивановић погледом гледа судију.“ (Александар Стојановић, РТС 1)
„Битно је бити да будеш оно што јеси.“ (Сергеј Ћетковић у емисији „Живот у тренду“ на ТВ Пинк)
„Ја никад нисам био у финалу, али сам играо.“ (Синиша Михајловић, приликом гостовања у „Дневнику“ на РТС 1)
„Никуд немојте излазити без кишобрана. Добро га утоплите.“ (Адријана Чортан у емисији „Отворени студио“ на ТВ Авала)
„Ви станите између мене.“ (Александра Јефтановић, ТВ Пинк)

Е. В. Н.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси