Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Општина финансира РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 02. 2011.

Извор: Преглед

Општина финансира РТВ

Општина Аранђеловац убудуће ће финансирати и приватну медијску кућу РТВ „Сунце“, јер су такву одлуку усвојили чланови Општинског већа који чине ДС, коалиције око СПС и Г17 плус, и ЛДП који је у овом случају био уздржан.

Из општинског буџета већ се финансира Јавно предузеће за информисање РТВ „Шумадија“, за чију су делатност ове године опредељена средства у износу од 12 милиона динара. Образложење председника општине Владе Гајића, који је овлашћен да потпише уговор о пословној сарадњи са РТВ „Сунце“ уз накнаду од 2,5 милиона динара, своди се на чињеницу да та приватна медијска кућа једина има фреквенцију и дозволу за рад од РРА и да путем етра покрива већи део територије општине Аранђеловац, за разлику од „Шумадије“, која свој програм емитује у кабловском систему „Коперникуса“.

Он истиче да се РТВ „Шумадија“, „радила не радила, производила не производила“, финансира као и сва јавна предузећа из општинског буџета, што, међутим, не значи да може да пласира информације о раду локалне самоуправе до сваког грађанина аранђеловачке општине.

Запосленима у РТВ „Шумадија“ није право због такве одлуке Општинског већа, јер ионако мале зараде примају са закашњењем, а опрема, у вредности 533.000 динара, коју су набавили пре три месеца, још није плаћена. Они сматрају да су 2,5 милиона динара под ставком „текуће субвенције осталим медијима“ смишљено увршћена у буџет, да би их у целости сада добило „Сунце“ и да су позадину тога знали сви који су о томе одлучивали.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси