Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Забрањен директан пренос "ријалитија"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 03. 2011.

Извор: Политика

Забрањен директан пренос "ријалитија"

Савет Републичке радиодифузне агенције донео је на јучерашњој седници обавезујуће упутство којим забрањује директан пренос ријалити емисија, казао је за „Политику” Србољуб Богдановић, портпарол РРА.



Емитери ће надаље овакве програме морати да приказују са закашњењем од неколико минута који ће омогућити посебан апарат. Оваква одлука Савета РРА резултат је све учесталијих физичких и вербалних напада који су гледалишту „приређивали” учесници ријалити програма.

За мање од месец дана на телевизији „Пинк”, односно у емисији „Двор” јавност је могла да види како музичар Иван Феце Фирчи стакленом флашом погађа у главу певача Милоша Бојанића после чега је овај завршио у Ургентном центру.

Неколико дана касније, Бојанић је са колегиницом Мајом Николић објашњавао и зашто „мрзи Јевреје”. Због антисемитских изјава реаговало је и Републичко јавно тужилаштво, покретањем кривичне пријаве против ових певача. А од 2009. године до сада РРА је због кршења Закона о радиодифузији прекршајном суду поднела три пријаве против „ружичасте” телевизије.

В. М. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси