Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарима на располагању 48 милиона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 03. 2011.

Извор: Дневник

Новинарима на располагању 48 милиона

Покрајински секретаријат за информације расписао конкурс за суфинансирање медија у Војводини

Објављивањем у данашњем “Дневнику”, овогодишњи конкурс за суфинансирање медија, који организује Покрајински секретаријат за информације, с дупло већим буџетом од прошлогодишњег, биће и званично отворен.

Влада Војводине је ове године за помоћ покрајинским медијима наменила 48 милиона динара, а највећа новина је то што конкурс неће бити отворен само две недеље, него ће се квалитетним пројектима моћи конкурисати све до 15. новембра.

– Поштујемо потребе медија и спремни смо да им помогнемо кроз овај конкурс, који је потпуно усклађен са Законом о контроли државне помоћи – истакла је на јучерашњој конференцији за новинаре потпредседница Покрајинске владе и секретарка за информације Ана Томанова-Маканова.

– Истовремено спроводимо мониторинг да бисмо се уверили у то да је новац који је медијима додељен на претходним конкурсима заиста наменски потрошен и они који нису на време поднели извештај о томе – а у питању је око десет одсто медија – неће моћи да учествују на овогодишњем конкурсу.

Медијске куће из Војводине моћи ће да конкуришу за 23 милиона динара намењених суфинансирању пројеката јавног информисања, односно за побољшање и проширење постојећих програмских садржаја у писаним и електронским медијима, као и за интернет-портале.

Други конкурс, чији је буџет такође 23 милиона, односи се на суфинансирање техничко-технолошког опремања пре свега електронских медија, с обзиром на законске рокове предстојеће дигитализације. При том ће се, по речима Ане Томанове-Маканове, предност давати медијски неразвијенијим локалним самоуправама.

Трећи конкурс се односи на пројекте за унапређење професионалних стандарда, за шта је опредељено два милиона динара, али ће се, како је прецизирала потпредседница Владе Војводине, за одређене едукације новинара моћи аплицирати и при другом конкурсу.

При том су отворене све варијанте, односно могућност да Покрајина и организује неке семинаре у сарадњи с новинарским удружењима, опција да се помогне медијима који буду желели да приреде такав пројекат, те и то да се помогне индивидуалним новинарима код трошкова котизације за квалитетне семинаре у некој другој режији.

А. Грубеша

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси