Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Масло квислиншких медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 03. 2011.

Извор: Преглед

Масло квислиншких медија

Чавошки, Ћосић и Бећковић осудили кампању против ДСС-а и Коштунице




Академик Коста Чавошки изјавио је јуче да власт води „бескрупулозну кампању“ против председника Демокартске странке Србије (ДСС) Војислава Коштунице, уз помоћ појединих медија, које је назвао издајничким.

Чавошки је на конференцији за новинаре ДСС-а прочитао изјаву којом он и Добрица Ћосић и Матија Бећковић, као некадашњи чланови Одбора за одбрану слободу мисли и изражавања, осуђују „као недостојан чин покушај да се... Коштуница повеже с убиством премијера Зорана Ђинђића“.

„На овај начин се не може нарушити углед Војислава Коштунице, већ држава саму себе извргава руглу“, навели су они у изјави и позвали власт да прекине „бескрупулозну кампању против Војислава Коштунице и да криминалце тражи и нађе међу правим криминалцима“.

„Апелујемо на државне чиниоце да прекину и онемогуће даље самопонижавање Србије и морално разарање српског друштва“, навели су Чавошки, Ћосић и Бећковић. Чавошки је рекао да поједини медији воде прљаву кампању против ДСС-а и Коштунице и такве медије назвао квислинзима и издајницима.

„Треба преиспитати власничку структуру тих медија па ће све бити јасно“, казао је Чавошки.

На инсистирање новинара да наведе о којим медијима је реч, Чавошки није одговорио, већ је рекао да је један део српских медија „у страним рукама“ и да „раде по налозима из иностранства“.

„Ја чак мислим да је реч о квислинзима, то је врло тешка реч, али ја је користим... а у јавности користим и реч издаја“, казао је Чавошки.

Одбор за одбрану слободе мисли и изражавања постојао је од 1984. до 1989, а према речима Чавошког, његов циљ је био да стане у одбрану свих који су били жртве деликта мишљења.

Коштуница је јуче поздравио заједничку изјаву академика.

„Њихово обраћање јавности је принципијелно и указује на поновно враћање опасних појава политичких злоупотреба тужилаштва и коришћење власти за политичке обрачуне“, наводи се у изјави Коштунице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси