Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дан радио-драме
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 03. 2011.

Извор: Политика

Дан радио-драме

Незаобилазни део редовне годишње манифестације „Дан радио драме” је додела годишњих плакета „Витомир Богић” за изузетан допринос радиофонији (Зоран Јерковић и Звонимир Костић), плакета за најбоља глумачка остварења (Весна Станковић и Милан – Цаци Михајловић), као и повеља за допринос радиофонији (Слободан Станковић) и за најуспешнијег младог ствараоца (Јелена Тодоровић).

Такође, на данашњој манифестацији додељују се и награде победницима редовног годишњег Конкурса Радио Београда за најбољу радио-драму.

У наредна три дана биће обележено и 25 година серије радионица звука – љубитељи радиофонских експеримената имаће прилику да поново чују дела из прошлогодишње продукције (укључујући и посвету Ивани Стефановић, композиторки и првој уредници ове плодне серије) у студију 10 у Македонској улици.

Радио и даље остаје најинтимнији медиј – његово суптилно присуство и права мера чине га неуништивим.

Други програм Радио Београда као јединствени програм културе и редакција Драмског програма свакодневно настоје да њихови слушаоци (путем радија или и Интернета) своје време посвете пробраним и инвентивним ауторским и уметничким емисијама, каже овим поводом Весна Перић, одговорна уредница Драмског програма Радио Београда.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси