Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Признање кривице за две године робије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 03. 2011.

Извор: Вечерње новости

Признање кривице за две године робије

Родић постигао договор са тужилаштвом

Оснивач листова "Курир" и "Глас јавности" Радисав Родић признао је да је злоупотребио службени положај у замену за казну од две године затвора, сазнајемо у Тужилаштву.

Родић је са Вишим тужилаштвом у Београду закључио споразум о признању кривице и уколико суд прихвати тај споразум, њему неће бити суђено, већ ће му бити изречена затворска казна од две године.

Према нагодби са тужилаштвом, Родићу би требало да буде изречена и мера забране обављања позива, делатности и дужности у трајању од шест година.

Судија Александар Трешњев јуче је саопштио да му је споразум достављен и за 5. април заказао рочиште на којем ће размотрити детаље и одлучити да ли ће га прихватити.

Родић је оптужен за злоупотребу службеног положаја пошто је користећи лажну документацију са Векославом Јекнићем, против кога је поступак јуче раздвојен, подигао кредит од Комерцијалне банке од 22 милиона динара, који није вратио. На заказаном рочишту биће саслушани представници ове банке.

Његови браниоци јуче су затражили и да му буде укинут притвор у којем се налази од хапшења, 27. октобра 2009. године. Због лошег здравственог стања један период провео је на лечењу на ВМА. О овоме ће суд донети одлуку до понедељка.

Антрфиле : Нисам крив

На почетку суђења, у децембру прошле године, Родић је тврдио да није крив. Истакао је да је оптужница неоснована, а цео поступак инициран и диригован од Службе за борбу против организованог криминала.

Казао је и да као власник дневних листова, приликом одређивања уређивачке политике није био спреман да подлегне притисцима појединих политичара и тајкуна, који нису желели да се медији баве критичком анализом њиховог деловања на јавној сцени.

Н.Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси