Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Георгиев: Напади на новинаре покушај "протеривања" незгодних тема
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 04. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Георгиев: Напади на новинаре покушај "протеривања" незгодних тема

Напад на новинаре је покушај да се из јавности протера незгодна тема која указује на везе људи из власти и криминалаца, оценио је уредник Балканске истраживачке мреже (БИРН) Слободан Георгиев у ауторском тексту поводом претњи упућених преко друштвених мрежа.

У понедељак и уторак јавност је сазнала из текстова КРИК и БИРН о везама Андреја Вучића, радника Народне банке Србије и брата Александра Вучића, да би се завршила причом о томе да ли ће новинари који објављују такве приче преживети с обзиром на претње које су им упућене, указао је он.

Георгиев је подсетио да се, на неки чудан начин, нашао у средишту тог спина или те претње, јер је директно означен као страни плаћеник који ради на отимању Косова од Србије.

Он је оценио да је власт, суочена са чињеницама и са тиме да треба да одговори на питања шта ради брат председника Србије са осуђеним криминалцем Звонком Веселиновићем, одлучила да скрене пажњу најбруталнијим нападом пре оног физичког: оптужбом за шпијунирање, издају државе и рад за Албанце.

Георгиев је додао и да са Веселиновићем сарађује и Вучићев кум Никола Петровић.

И власт је у томе успела. Три дана се бавимо собом уместо да јуримо режим да нам објасни шта се дешава у држави ако се брат и кум "Аце Србина" друже са човеком са дебелим полицијским досијеом, констатовао је Георгиев.

Медији, навео је, треба да раде оно што је њихов посао - да наставе да објављују приче о томе шта и на који начин раде људи који су на власти у Србији, с ким су повезани, колика им је имовина, одакле она потиче и на који начин су уплетени у криминал.

Наша, или моја порука је следећа: Хвала вам што сте нам отворили нову тему, сада можемо да истражујемо ко тачно прави ове филмове, ко организује такве кампање које служе да људи који јавно говоре о ономе што се дешава у држави буду означени као особе које ваљда треба убити, пише он. Док се то не догоди, остају она питања на која нису одговорили ни Андреј Вучић ни Петровић. Позивамо их да то учине и позивамо њиховог предводника, брата и кума, Александра да се о томе одреди. Могу да замислим да и он то не зна, да му ТО раде иза леђа, а онда је то опасно и по државу, закључио је Георгиев.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси