Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић: Програм РТС је за Нобела!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 04. 2011.

Извор: Блиц

Тијанић: Програм РТС је за Нобела!

Радиодифузна агенција критиковала Јавни сервис




“Програм Радио-телевизије Србије је, за услове у којима се ради, за Нобелову награду”, прокоментарисао је Александар Тијанић, директор јавног сервиса Србије, најновије саопштење Савета Републичке радиодифузне агенције у којем се наводи да “РТС у 2010. години није испунио законом прописану обавезу о проценту учешћа независне продукције у програму и да је у више наврата кршио Закон о оглашавању”.

Нека РРА обезбеди европски просек плаћања претплате, нека забрани парламенту насилну узурпацију Другог програма РТС-а, нека РРА смањи број плаћених вечера са власницима приватних телевизија и нек више брине о условима у којима раде два јавна сервиса, нека се закон из 2002. године прилагоди 2011, нека се нађе новац за социјални програм, нека се јавни сервис по европским стандардима заштити од политичких апетита власти и опозиције и све обавезе ћемо извршавати на време - поручио је Тијанић у изјави коју је дао за „Блиц“.

РРА у свом саопштењу наводи да закон не прецизира проценте осталих програма чију обавезу производње и емитовања има јавни сервис, али да је извештајем уочена огромна диспропорција, односно мали проценат културноуметничког, дечјег и едукативног програма, а превелик проценат информативног, програма вести, документарног и забавног програма.

РРА скреће пажњу на велики проценат реприза. Савет изражава задовољство процентуалним учешћем програма емитованог на српском језику, као и учешћем властите продукције - наводи се у саопштењу које је потписао председник Савета РРА епископ Порфирије.

И. Крањчевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси