Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радна група за медијску стратегију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 04. 2011.

Извор: Данас

Радна група за медијску стратегију

Београд - Министарство културе, информисања и информационог друштва и шест медијских удружења потписали су јуче протокол о сарадњи приликом израде нацрта стратегије развоја медија до 2016. Протокол су са министром Предрагом Марковићем потписали представници удружења НУНС, УНС, АНЕМ, Локал прес, НДНВ и Асоцијација медија.

Овим документом формирана је радна група од седам чланова, који ће за задатак имати да припреме нацрт медијске стратегије до 1. јуна, након чега ће уследити јавна расправа.

Према сазнањима Данаса, такозвану „медијску коалицију“, коју чине НУНС, УНС, АНЕМ, Локал прес и НДНВ, у радној групи представљаће професор Факултета политичких наука Раде Вељановски, правник Слободан Кремењак и Јелена Сурчулија са ФПН-а. Асоцијација медија „делегираће“ уредника Времена Драгољуба Жарковића и уредника Фонета Зорана Секулића, док ће чланови које је предложило Министарство бити стручњак за маркетинг Игор Авжнер и стручњак за европско медијско право Данило Николић.

Први састанак радна група требало би да одржи данас. Састанцима радне групе у својству посматрача могу присуствовати и по један представник Министарства, цивилног друштва, Савета Европе и ОЕБС-а.

Министар Марковић рекао је да је кључни циљ да у изради медијске стратегије учествују људи који реално заступају професију, као и да се нада да ће се испоштовати предвиђени рокови за завршетак нацрта стратегије.

Председник АНЕМ-а Саша Мирковић истакао је да већ постоје одређени закључци и препоруке медијских удружења, који ће бити добар основ за даљи рад радне групе.

Б. Цвејић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси