Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полемике због избора Бубњевића у УО РТВ Војводина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2011.

Извор: Политика

Полемике због избора Бубњевића у УО РТВ Војводина

Иницијатива невладиних организација „Грађанска Војводина” негодовала је јуче због избора Далибора Бубњевића, директора и главног и одговорног уредника НИП „Зрењанин”, за члана Управног одбора РТВ Војводина. Разлог је, како тврде, тај што је Бубњевић „годинама водио маркетинг књиге "Случај Национални строј" аутора Горана Давидовића званог Фирер”.


– Избором Далибора Бубњевића Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) показао је да му ни отворени подржаваоци нацистичке идеологије нису неподобни уколико се ради о испуњавању страначких квота – наводи се у саопштењу невладиних организација.

Бубњевић за „Политику” демантује оптужбе организације „Грађанска Војводина”.

– Био сам принуђен да тужим издавача наведене књиге, јер је неовлашћено и самоиницијативно користио моје име и презиме. Правоснажном пресудом Општинског суда у Зрењанину 2009. године издавач је обавезан да јавно објави чињеницу и да ми се извини за неовлашћено коришћења мога имена – објашњава Бубњевић и додаје да је издавачу на име накнаде штете за претрпљене душевне болове због повреде части и угледа наложено да исплати 501.000 динара.

Иван Даников, уредник издавачке куће „Арт Про”, потврђује ове наводе и објашњава да је Бубњевић радио маркетинг за поменуту издавачку кућу, а не за спорну књигу.

– Извињавам се Далибору Бубњевићу што сам пружио прилику свим неразумницима и анархистима да га неосновано нападају. Иначе, спорна књига никада није промовисана – објашњава Даников.

Горан Караџић, потпредседник Савета РРА, каже да нико није упутио приговор на кандидатуру Бубњевића.

– Жао нам је што организација „Грађанска Војводина” тек сада реагује. Ми ћемо свакако размотрити случај на следећем састанку Савета РРА – казао је Караџић.

У РТВ Војводина јуче нису имали коментар, јер је „састав Управног одбора одлука Савета РРА”.

В. Дугалић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси