Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Временска одредница није политчка оптужница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2011.

Извор: Политика

Временска одредница није политчка оптужница

„Уместо доказа, политичке инсинуације”, 19. 4.



Дужност према читаоцима „Политике” и јавности ми налаже да још једном одговорим господину Брајовићу. И надам се да више нећу морати.

Очигледно је да је много згранут када је једну временску одредницу – а убиство премијера Ђинђића јесте временска вододелница Србије – може да доживи као, ни мање, ни више него, тешку политичку оптужницу, и то читавог једног удружења.

Иако се са њим професионално углавном не слажем, као ни са госпођом Смајловић, у много чему, никада себи не бих дозволила слободу да их оптужим за било какву везу са атентатом на Ђинђића.

Уосталом, увлачење председнице УНС-а у ову већ заморну преписку је излишно, пошто она у време укњижења Дома новинара на УНС априла 2003. није била ни члан тог удружења. Једини разлог за такав потез г. Брајовића видим у чињеници да у недостатку сопственог ауторитета мора да подастре њен неоспорни.

Наглашавам да је помињање турбулентног времена и атентата у мом писму битно као одговор на његову тврдњу да се НУНС „сетио” простора после 5. октобра 2000, што није тачно.

Постоје документа која такву олаку тврдњу демантују и презентована су суду, као и документа и сведочења о томе да се огромна група најугледнијих новинара издвојила из УНС-а после вишегодишњих напора да тадашње прорежимско удружење врати професији. Питање поделе и коришћења простора већ тада је постављено.

У складу са тим, НУНС годинама покушава легалним токовима, преко суда, да својим члановима врати право на, наглашавам, равноправно Дом новинара у Ресавској 28, одакле су били приморани да изађу много пре укњижења зграде као, како написа г. Брајовић, приватне имовине.

Претпостављам да ће у случају незадовољавајуће пресуде УНС користити сва законска права да је преиначе, као што ће то чинити и НУНС, јер је, понављам, реч о исправљању историјске неправде нанете многим новинарима у Србији.

Остале тврдње г. Брајовића нећу коментарисати, зато што нису вредне трошења времена и папира.

Јелка Јовановић, потпредседница НУНС-а

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси