Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда за „Инсајдер“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 04. 2011.

Извор: Преглед

Награда за „Инсајдер“

Свечано уручене награде града Београда за 2010. најбољим појединцима и тимовима. Међу добитницима и новинарка телевизије Б92 Бранкица Станковић, којој је први пут додељено признање Београда за новинарство

Награде града Београда за 2010. годину, јуче су у Скупштини града свечано уручене најбољим појединцима и тимовима. Награде, које су ове године додељене у 18 категорија, добитницима су уручили градоначелник Драган Ђилас и председник Скупштине града Александар Антић.

„Овај дан припада Београђанима, а људи који су данас добили признање најбољи су међу нама и заслужују награду за свој рад“, рекао је Ђилас, указујући да ће управо они бити најбољи најбољи представници Београда у земљи и свету.

Међу добитницима Награде Београда је и новинарка телевизије Б92 Бранкица Станковић, којој је први пут додељено признање Београда за новинарство.

„Ова награда је значајна јер се управо 'Инсајдер' бавио одлукама које је доносила Скупштина града у последњих 10 година и након свих оспоравања у јавности, ово нам је признање да смо ипак урадили нешто у интересу јавности“, рекла је Станковић новинарима.

Награда „Светислав Стојановић“ припала је ватрогасцу Зорану Ђорђевићу, који се, како је навео, тим послом бави већ 12 година, а награду је добио за спасавање четворочлане породице. Поред Ђорђевића, добитник награде „Светислав Стојановић“ је и Ватрогасно-спасилачка јединица Кошутњак.

За књижевност и преводно стваралаштво награђен је Веселин Марковић, за позоришно стваралаштво Борис Комненић, док је награду за филм и радио-телевизијско стваралаштво добио ауторски тим Никола Лежаић и Милош Јаћимовић, за филм „Тилва Рош“. За ликовно и примењено стваралаштво, визуелне и проширене медије награђен је академик Никола Кока Јанковић, за музику и сценско стваралаштво Анета Илић, а у области друштвених и хуманистичких наука Драгољуб Мићуновић.

У категорији природних и техничких наука, признање су добили Владимир Драговић и Милена Радновић, за области пољопривреде Дејан Божић, а за архитектуру и урбанизам инжењери Слободан Рајовић, Зоран Никезић и Василије Милуновић.

Награда Београда за област медицине припала је Нади Поповић, за образовање професорки социологије и филозофије Нади Трифковић, за спорт Зорани Аруновић, док је признање за херојско дело понео рибар и угоститељ из Београда Ренато Грбић.

За дугогодишњи рад и трајан допринос развоју града Београда награда је додељена Слободанки Алексић и Браниславу Милићевићу, док је за изузетан допринос у реализацији догађаја од значаја за град награђена уметничко-продукцијска група „Ноћ музеја“.

За стваралаштво младих у прошлој години, у области науке награду је добио тим Страwберрy Енергy, за пројекат јавног соларног пуњача, у облати уметности Владимир Трмчић, док награда за проналазаштво није додељена.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси