Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС поново изгубио спор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 04. 2011.

Извор: Политика

НУНС поново изгубио спор

„Временска одредница није политичка оптужница”, 20. 4.

Захвалан сам гђи Јелки Јовановић на учешћу у полемици. Она је назива заморном, али без труда се у животу ништа не може постићи.

Захваљујући овој полемици, сазнали смо да су колеге из НУНС-а одустале од оптужбе да УНС има икакве везе са атентатом на премијера Зорана Ђинђића. Захваљујући овој полемици сазнали смо и да је за НУНС ауторитет председнице УНС-а Љиљане Смајловић неспоран.

Гђа Јовановић ни овом приликом није дала доказе да се НУНС икада пре Петог октобра обратио било суду, било УНС-у, поводом зграде у Ресавској. Зато сам рекао да су се колеге из НУНС-а сетиле те зграде тек после Петог октобра.

Потпуно се слажем са потпредседницом НУНС-а да је УНС деведесетих година био прорежимско удружење. Нећу да оспоравам чињеницу да су многи угледни новинари отишли из УНС-а деведесетих, али морам да подсетим потпредседницу НУНС-а да су многи остали и коначно се изборили да УНС буде независан од сваке власти.

Дозволите ми да са читаоцима рубрике „Међу нама” поделим и задовољство што је Удружење новинара Србије управо добило пресуду Првог основног суда у Београду, којом је судија Јасмина Тубић одбила захтев НУНС-а којим је то удружење тражило половину зграде Дома новинара у Ресавској 28 од УНС-а.

Драго ми је да је суд још једанпут уважио правне разлоге и поштовао закон, а није се поводио ни за каквим политичким аргументима.

Нино Брајовић, генерални секретар УНС-а

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси