Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  UG: Власт у Србији отпочела негативну кампању против нас и у иностранству
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 06. 2019.

Извор: Данас

UG: Власт у Србији отпочела негативну кампању против нас и у иностранству

Представници власти у Србији државне посете ван граница Србије користе за нападе на компанију СББ и њеног оснивача Драгана Шолака, износећи многобројне неистине са циљем да компанији нанесу штету у пословању, саопштено је из United Grupе.

Компанија United Grupа у оквиру које послује СББ, али и телевизије Н1 и Нова С, под константним је притисцима, наводи се у саопштењу за медије, а негативна кампања коју свакодневно организује власт поприма размере антицивилизацијских поступака, истичу они.

„Прво је почетком ове недеље премијерка Србије Ана Брнабић изнела низ нетачних и злонамерних информација на рачун компаније СББ. Учинила је то у Бањалуци и тиме уверила јавност да власт и државне посете ван граница Србије користи за напад на нашу компанију као једног од највећих инвеститора у Србији“, наводи ова компанија.

Најновији потез Горана Весића, који је у Бриселу на састанку Комитета региона Европске Уније и Србије, изнео најприземније оптужбе на рачун СББ, новинара и уредника Н1, као и оснивача Драгана Шолака, додаје United Grupа, указују да је на делу озбиљан покушај дискредитовања ове компаније и ван граница Србије.

„Овај градски чиновник који противзаконито објављује интерну преписку новинара Н1, подржан од председника Александра Вучића, верује да може да злоупотребљава некажњено јавну функцију за изношење скандалозних лажи“, истиче се у саопштењу.

Очигледно је да власт у Србији није извукла никакве поуке из извештаја Европске комисије и организације Фридом Хаус, пише у саопштењу за медије United Grupе, у којима се јасно наводи да нема напретка у слободи изражавања и да се у Србији гуши слобода медија.

„Ми и даље не разумемо да ли је властима у Србији проблем што смо водећи оператор у Србији и региону, или им сметају две независне телевизије Н1 и Нова С“.

Како се наводи у саопштењу, уколико је напад на СББ и United Grupu проузрокован због начина на који њихови медији извештавају, поручују  грађанима да ће као власници потпуно независних и професионалних медија, наставити и даље да подржавају право новинара да слободно извештавају и право грађана да се објективно информишу.

„Уколико је проблем што смо водећи оператор у Србији, а њихов државни пројекат и поред све подршке коју има од Владе бележи губитке, поручујемо представницима власти да ћемо и поред свих притисака и подметања и даље наставити да развијамо нашу компанију како у Србији тако и региону“, додаје се у саопштењу.

Из ове компаније наводе и да ће се сви они који о United Grupi буду износили неистине суочити са судским поступцима, а извештај о притисцима које компанија трпи од државних органа Србије биће представљен меродавним институцијама Европске Уније.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси