Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УСНС осуђује напад Рабреновића на новинара "Спортског журнала"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2011.

Извор: www.usns.rs

УСНС осуђује напад Рабреновића на новинара "Спортског журнала"

Удружење спортских новинара Србије најоштрије осуђује вербални напад и покушај физичког обрачуна са новинаром "Спортског журнала" Александром Јоксићем, од стране генералног секретара Фудбалског клуба Војводина, Радисава Рабреновића после финалне утакмице Купа Србије одигране 11. маја у Београду.

Рабреновић је по завршетку сусрета, видно изнервиран, уз вулгарности недостојне једног фудбалског функционера, одбио да даје изјаве представницима медија, са образложењем да „сви новинари раде за Партизан и да је за њих Војводина - Друга лига“. Потом је посебно упутио претње и псовке Александру Јоксићу са којим је на крају покушао и физички да се обрачуна.

Удружење спортских новинара апелује на органе Фудбалског савеза Србије и друге државне органе, да предузму све неопходне мере како би се стало на пут оваквом понашању појединаца, који у новинарима увек виде дежурне кривце, а својим понашањем не само да не доприносе сређивању стања у фудбалу, већ „доливањем уља на ватру“ најдиректније угрожавају напоре државних органа на поправљању стања у овом спорту.

Удружење спортских новинара Србије најоштрије осуђује и понашање појединих фудбалера Партизана по завршетку утакмице, када су певањем шовинистичке песме вређали фудбалере и навијаче Војводине на националној основи.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси