Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Програм уживо чека владу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 05. 2011.

Извор: Дневник

Програм уживо чека владу

Савет РРА нема овлашћење да забрани тзв. ријалити програме, већ то према Закону о јавном информисању искључиво може да учини надлежни суд, на предлог јавног тужиоца и то из законом изричито прописаних разлога, стоји у одговору, који је на захтев посланичког клуба ПУПС-а стигао у парламент.

- Упркос томе, Савет Агенције је ради уређења понашања везано за те програмске садржаје, у складу са својим законским овлашћењима, донео Обавезујуће упутство о понашању емитера. Поред тога Агенција је припремила и предлог Закона о радиодифузији, али овлашћени предлагач тог закона је Министарство културе, информисања и информационог друштва, па га само тај државни орган може у виду предлога изнети пред парламент - стоји у допису који је потписала извршна директорка РРА Рајка Галин-Ћертић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси