Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Четири дана за незаборав
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 05. 2011.

Извор: Вечерње новости

Четири дана за незаборав

Малишани са Косова и Метохије, у оквиру посете главном граду јуче били у редакцији „Вечерњих новости“




За срећу је потребно мало. А оно „мало“ што су београдски малишани својим гостопримством претходна четири дана пружили вршњацима са Косова и Метохије, чаролија је до неба.

Свршени осмаци из српских енклава уживали су у погледу са Авалског торња, крстарили Савом и Дуновом, обилазили музеје, ишли на утакмице, гледали концерте, а примио их је и председник државе Борис Тадић.

- Док сам жива памтићу овај излет и у срцу ћу носити сваки детаљ и тренутке ове пажње - рекла нам је јуче Марија Марковић из Станишева, једна од 1.269 дечака и девојчица из јужне српске покрајине који су посетили наш главни град.

Као и свих претходних година, Компанија „Новости“ укључила се у акцију „Мала матура, велико срце“ и отворила своја врата за групу основаца са Косова. Њих тридесетак јуче су обишли нашу редакцију и били у штампарији „Борба“. Имали су прилике да се упознају са новинарским занатом и да виде шта је све потребно да би се направиле дневне новине.

Четрнаестогодишња Невена, из Станишора, пожелела је да и она буде део нашег тима.

- Коју школу морам да завршим па да будем новинар? - шапатом је питала нашу колегиницу.

Као и већина малишана, и она је први пут у главном граду. Препуна је утисака и криво јој је, каже, што мора тако брзо да се врати.

По речима Ружице Милић, из Министарства за Косово и Метохију, деци је све интересантно.

- Трудимо се да сваке године имамо различите садржаје, а у томе нам много помажу и општинске власти и школе домаћини. Тако поред редовних активности имају још барем три-четири додатна излета или пријема - каже Ружица Милић.

Компанија „Новости“ обрадовала је свих 1.269 малишана књигом из едиције „Златни Руси“.

М. Т. Ковачевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси