Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Запослени у „Политици” протестовали незадовољни отказима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2011.

Извор: Политика

Запослени у „Политици” протестовали незадовољни отказима

Београд – Око 100 запослених и бивших радника „Политике” протестовало је данас испред зграде те новинске куће, како би изразили солидарност са колегама којима пословодство фирме намерава да уручи отказе.

Према речима председника одбора независног синдиката Политке Драгана Новаковића, послодавац „Политика, новине и магазини” планира да уручи око 30 отказа новинарима и другим радницима.

„Отпуштањем запослених није побољшан материјални положај предузећа ни радника, као што је обећано”, рекао је Новаковић.

Он је додао да се у последње четири године број новинара и медијских радника те куће смањио за 800, а како је истакао, бољитка нема јер је и тираж смањен.

„Сви напори синдиката да осујети пословодство у намери да отказима покрије финансијско-економске проблеме нису дали резултате”, казао је Новаковић и истакао да је кршење закона о раду и колективног уговора постала све заступљенија пракса.

Учесници протеста позвали су власт да именује кадрове, који би, како кажу, допринели економском опоравку и очувању угледа куће.

Председница Синдиката новинара Србије Драгана Чабаркапа истакла је да први пут после 5. октобра 2000. године новинари говоре о ситуацији у којој се налазе, а, која је, према њеним речима гора него 90-тих година прошлог века.

„Новинари нису роба, морамо да се изборимо за радна, социјална и професионална права”, додала је она.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси