Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пети дан штрајка Маје Павловић: Упорно ћутање Вучићевог кабинета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 08. 2019.

Аутор: Зоран Стрика Извор: Цензоловка

Пети дан штрајка Маје Павловић: Упорно ћутање Вучићевог кабинета

Јесам мало изненађена и јесте мало чудно да од Александра Вучића или некога из његовог кабинета нема никаквог гласа на ову тему, али тако је како је. Не преостаје ми ништа друго него да чекам састанак, каже директорка ТВ Канал 9.

Директорка новосадског Канала 9 Маја Павловић почела је пети дан штрајка глађу испред зграде Регулаторног тела за електронске медије. Још увек нема никаквих назнака да би могла да буде примљена у кабинет председника како би са Александром Вучићем разговарала о својим проблемима.

Маја Павловић каже да јој је нејасно због чега толико дуго чека на састанак са Вучићем, јер је то било на његову иницијативу. После пуна четири дана штрајка глађу каже и да се осећа мало уморно и да су почела да јој се суше уста, али да и даље има снаге да издржи све што треба како би се пронашло решење за њен случај.

Указује и на то да ни Удружењу новинара Србије ни агенцији ФоНет, после неколико дана чекања, из Вучићевог кабинета и даље не стижу одговори на питање хоће ли Маја Павловић бити примљена на састанак са председником и када ће се то догодити.

„Надала сам се да ће до сада бити некаквог одговора, али њега нема, па нам ништа друго не преостаје. Јесам мало изненађена и јесте мало чудно да од Александра Вучића или некога из његовог кабинета нема никаквог гласа на ову тему, али тако је како је. Не преостаје ми ништа друго него да чекам састанак. У међувремену, моји адвокати раде на представци Европском суду за људска права у Стразбуру – имамо рок од четири месеца да то урадимо, тако да се то спрема“, поручује Маја Павловић за Цензоловку.

Ово је трећи штрајк глађу Маје Павловић у последњих 15 месеци. Ове године је штрајковала у априлу и мају, када је без хране била 23 дана. Разлог новог протеста је то што се ништа није догодило у судским процесима у којима она оспорава висину накнада које наплаћују организације за заштиту ауторских права, али и у којима тврди да им је 2015. године незаконито одузета локална и додељена регионална фреквенција. 

Маја Павловић је неколико пута истакла да не тражи отпис дугова, те да она и даље плаћа све дажбине организацијама, али по неспорним тарифама. Њена намера је да суд донесе одлуке, без обзира на то да ли ће оне бити или неће бити у њену корист.

Правду ће потражити и на Европском суду за људска права у Стразбуру, чију ће одлуку, како је рекла у интервјуу за Цензоловку, прихватити као коначну.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси