Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УЗУЗ: Пријава РЕМ-у против телевизије Хепи због емитовања порнографског садржаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2019.

Аутор: Бета Извор: Данас

УЗУЗ: Пријава РЕМ-у против телевизије Хепи због емитовања порнографског садржаја

Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) саопштило је данас да је Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) поднело пријаву против телевизије Хепи због приказивања оралног секса у ријалити програму „Парови“ чиме су, како се наводи, повређене одредбе о заштити малолетника.

Наводи се и да је пријава поднета због приказивања садржаја „који је у супротности са људским правима приликом изјава главног и одговорног уредника телевизије Хепи Миломира Марића које се тичу професора Данијела Синанија“.

„Телевизија Хепи својевремено је добила дозволу за емитовање као телевизија која ће емитовати дечји програм, па сама чињеница да постојећи програм одудара од елабората и предлога на основу кога је добијена дозвола, може представљати јасан основ за одузимање дозволе“, стоји у саопштењу.

Подсећа се и да је више од 42.000 градјана потписало иницијативу о ограничавању ријалити програма и уводјењу дечјег програма од минимум пола сата за све опште пружаоце медијске услуге, чиме је та иницијатива постала званичан предлог закона.

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) покренуо је поступак за изрицање мере против телевизије Хепи због емитовања сцене оралног секса у ријалити програму „Парови“, пренело је данас Удружење новинара Србије (УНС).

По наводима УНС-а, представник и главни и одговорни уредник те телевизије Миломир Марић позван је на наредну седницу РЕМ-а да се изјасни о том случају, као и о увредама које је изнео 30. септембра на рачун професора Филозофског факултета Данијела Синанија у емисији „Добро јутро, Србијо“.

На порталима и друштвеним мрежама раније је објављен нецензурисани снимак оралног секса за који се наводи да је емитован у ријалитију „Парови“ у живом програму пре поноћи на националној телевизији, а реагујући на те наводе, Марић је рекао да „нико то није урадио“ него „показао како се то ради“.

Иначе, РЕМ је позвао Миломира Марића да се изјасни о порнографији и увредама на ТВ Хепи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси