Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зекић: Дозволити РЕМ-у да директно наплаћује казне
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2019.

Аутор: ФоНет Извор: Н1

Зекић: Дозволити РЕМ-у да директно наплаћује казне

Никаква промена састава Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и политички комесаријати неће довести ТВ индустрију у ред, једини начин је да се РЕМ дозволи директна наплата казни, оценила је чланица Савета тог регулаторног тела Оливера Зекић.

У изјави за ФоНет, Зекић је навела да РЕМ од Владе још није добио "пречишћену" верзију нове Медијске стратегије, али незванично се дознаје да је управо могућност да директно РЕМ наплаћује казне саставни део тог документа.

"Ја се за то борим већ три године", навела је Оливера Зекић и додала да су мере којима РЕМ располаже, попут јавне опомене, чиста глупост. "Једини начин је да их лупите по џепу", сматра Зекић.

Она је подсетила и да таква правила где регулаторна тела директно наплаћују казне, већ постоје у комшилуку, Хрватској и Мађарској и да доносе резултате. Истакла је и да када је реч о наплати казни емитерима путем прекршајног суда то достиже свега 10 одсто.

Осврнувши се на коментаре поводом јучерашњег директног преноса скупа поводом 11 година од оснивања СНС на ТВ Пинк, она је истакла да негативних реакција није било када је Н1 преносио митинге СзС, или упад на РТС.

"То је објективно информисање, а ово друго није? По чијим критеријумима?", пита Зекић Она прецизира да се то "зове уређивачка политика електронских медија у приватном власништву и да се све дешавало у оквиру информативног програма ТВ Пинк".

Како је додала, и Н1 је синоћ, у прајм тајму, емитовала емисију БИРН о СНС. "Да ли стварно имате илузију да некој комерцијалној телевизији, неки политички комесаријат, што би РЕМ требало да буде по жељама дела опозиције, може да нареди о чему и како треба да извештава", упитала је Зекић.

Доста више са хистеријом око РЕМ, закључује чланица Савета тог регулаторног тела.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси