Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћосић: Пет узбудљивих година иза нас, немамо намеру ништа да мењамо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2019.

Извор: Н1

Ћосић: Пет узбудљивих година иза нас, немамо намеру ништа да мењамо

Пре пет година ТВ Н1 је почела да емитује програм из своја три центра - у Београду, Загребу и Сарајеву. Програмски директор Н1 за Србију Југослав Ћосић каже да су то биле узбудљиве године током којих је створена чврста веза с публиком која нам верује. Уз доста непријатне услове у којима радимо, имајући у виду медијско окружење, немамо намеру ништа да мењамо и за то имамо подршку наших инвеститора, рекао је. "Ми ћемо и даље остати независни од било које политичке опције", нагласио је Ћосић. Најавио је нову емисију у термину од 12 до 14 сати.

Иза нас је стварно узбудљивих пет година, а узбудљиво је било, између осталог, и зато што се веома ретко, у нашој професији, добија шанса да се овако један значајан пројекат у пољу вести покрене од почетка, рекао је у Дану уживо Ћосић, додајући да се комплетан тим месецима припремао пре почетка емитовања.

"Иза нас је узбудљивих пет година током којих нисмо изгубили ентузијазам. Није било лако. Није непознато да Н1 није имао пријатељски "дочек", да смо све ово време практично изложени различитим нападима и притисцима, али да не трошим време у овом лепом дану, када обележавамо пет година, на такве ствари... Чини ми се да смо ми остали исти, да се нисмо променили, да смо доследно се држали наше уређивачке политике и морам да честитам свим људима, не само новинарима и уредницима, већ људима из свих наших сектора, што смо, по мом уверењу, направили једну релевантну, кредибилну телевизију, нешто што је први извор вести наших гледалаца и због тога сам посебно срећан", навео је програнски директор Н1.

Мој је осећај, и имам пуно доказа за то, да наша публика нама безусловно верује, да врло често, кад су велики догађаји, изборни циклуси, и они који нас не воле баш много долазе и чине нашу гледалачку масу, како би се уверили да је нешто заиста тако, каже Ћосић и додаје: "То смо 100 пута чули од колега из других медија - кад Н1 каже, онда је то то".

Ћосић оцењује да је ТВ Н1 успела да изгради веома чврсте везе са својом публиком. "Успели смо да им покажемо да смо заиста професионални, да се бавимо фер извештавањем које подразумева подједнако дати шансу свим опцијама... Ако је неко отворен према различитим идејама и политичким опцијама и према најширем могућем спектру саговорника, то смо ми. По томе смо, иначе, и препознатљиви. И мислим да имамо јако чврсту везу са нашом публиком која нам верује, и мислим да нас неће лако напустити".

Ћосић је подсетио да је ТВ Н1 у последњих пет година нон-стоп ширила свој програм и број емисија, да је стартовала са неколико сати живих емисија, а да је из године у годину то повећавала. "Уводили смо нове термине и емисије, и то је план за даље. Могу ексклузивно да кажем нашим гледаоцима - врло брзо, за коју недељу, стартоваћемо са још једним живим програмом који ће бити емитован у периоду од 12 до 14х". Каже да је то део дана кад има веома много догађаја и додаје да верује да ће ТВ Н1 успети у том термину да пренесе велики део тих збивања.

"Уз доста непријатне услове у којима функционишемо и радимо, имајући у виду медијско окружење, немамо намеру ништа да мењамо. Ми за то имамо подршку наших инвеститора. Од нас се тражи да будемо фер и професионални. И последња посета chairman-a наше групе, United media, Никоса Статопулоса је била доказ. Јасно је рекао да наши инвеститори немају намеру да се мешају у уређивачку политику, за то постоји уреднички колегијум, он је ту да дефинише стандарде, а и да штити ТВ Н1 од спољних утицаја. И у том смислу неће бити новости - ми ћемо и даље остати независни од било које политичке опције", закључио је Ћосић.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

01.11.

2019.

Realan [нерегистровани] у 07:03

.

Diktatura totalitarnog jednoumlja odvojenog od realnosti.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси