Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фајон на састанку са Вучићем: Забринутост за слободу медија у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2019.

Аутор: Бета Извор: Н1

Фајон на састанку са Вучићем: Забринутост за слободу медија у Србији

Председница Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Србије и Европске уније (ПОСП) Тања Фајон у разговору са председником Србије Александром Вучићем изразила је забринутост за слободу медија у Србији, али је истовремено честитала на изради медијске стратегије.

Како се наводи у саопштењу службе за сарадњу с медијима председника Србије, Фајон је рекла да се Европски парламент залаже за проширење ЕУ и да је Србија међу, како је навела, најозбиљнијим кандидатима.

"Европски парламент ће наставити да активно подржава политику проширења ЕУ и заговара српски приступ као најбољи начин за напредак у европским интеграцијама", рекла је Фајон.

Она је додала да очекује да ће Европски савет променити одлуку у вези са Северном Македонијом и Албанијом и да ће послати позитиван сигнал тим земљама пре Самита ЕУ – Западни Балкан у Загребу.

Фајон је честитала на економским успесима Србије и захвалила на могућности да Европски парламент посредује у дијалогу власти и опозиције.

Вучић је оценио позитивно договор лидера земаља чланица о носиоцима најзначајних функција у Европској унији и изразио наду да ће институције ЕУ и у новом саставу наставити да подржавају политику проширења и европски пут Србије.

Он је честитао Тањи Фајон на избору за председницу делегације Европског парламента при парламентарном одбору за стабилизацију и придруживање Србије и Европске уније.

Вучић је нагласио да Србија поздравља и избор Владимира Билчика на место новог известиоца Европског парламента за Србију, уз захвалност његовом претходнику, Дејвиду Мекалистеру, на доприносу и активној подршци европским интеграцијама Србије.

"Србија се залаже за мир и стабилност у региону, а регионална сарадња, јачање односа са суседима и наставак политике помирења представљају наше спољнополитичке приоритете", истакао је Вучић.

Додао је да Србија придаје велику важност Берлинском процесу, чији се значај огледа у, како је истакао, пружању подршке европским интеграцијама Западног Балкана кроз конкретне пројекте и мере.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси