Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медиј финансира Општина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 07. 2011.

Извор: Преглед

Медиј финансира Општина

Бивши радници Радија Пирот тужили фирму због зарада и регреса

Петоро бивших радника Јавног предузећа Радио Пирот проглашених технолошким вишком појединачно су тужили своју бившу фирму због неисплаћене једне и по зараде и регреса и неискоришћеног годишњег одмора.

Они су као технолошки вишак пре више од четири месеца уз отпремнине отпуштени из тог медија.

Директорка и главна и одговорна уредница Радио Пирота Оливера Китановић рекла је агенцији Бета да је стигла једна тужба. Она је додала и да је не изненађује што некадашњи радници покушавају да остваре права.

„Интересантно је да је особа која је поднела тужбу својевремено сама изразила жељу да оде и добила отпремнину као и сви остали“, навела је Китановић.

У ову медијску кућу стигла је за сада само тужба бивше новинарке Снежане Манић која је добила отпремину од 280.000 динара.

„Ми који смо средином марта отишли из радија добили смо најмање отпремнине. Колеге који су раније одлазили као технолошки вишак добијале су више. Заостала једна и по плата је требало да нам се исплати у року од 30 дана, а није исплаћена“, казала је Манић.

Међу онима који су тужили тај радио је и бивши запослени новинар Љубиша Стојановић који је добио отпремнину од 240.000 динара.

„Није нам исплаћена заостала једна и по плата, као ни регрес за три године и нисмо искористили цео годишњи одмор који нам следује. Због тога смо тужили своју бившу фирму“, навео је он. Стојановић је додао да њихова потраживања износе око 160.000 динара по раднику.

ЈП „Радио Пирот“ ни после четврте аукције није продат јер није било купаца. Члан Општинског Већа задужен за ванпривреду Бобан Николић изјавио је Бети да ће, пошто радио није приватизован, на седницама расправљати о положају и финансирању радија до краја године.

Пре неколико месеци, Управни одбор Радио Пирота је урадио нову систематизацију радних места и на захтев оснивача Скупштине општине Пирот смањио број запослених са 11 на шест. Отпремнине радницима исплаћене су из буџета Скупштине општине Пирот. То је једини неприватизовани медиј у Пироту.

Поред Радио Пирота постоје још две приватне радио станице, две приватне телевизије и два приватна листа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси