Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Албански хакери оборили сајт нишког радија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 07. 2011.

Извор: Прес

Албански хакери оборили сајт нишког радија

Напад после емисије о суживоту на Косову Ниш - Сајт нишког Сити радија оборила је организација која се потписала као Уједињени албански хакери.


Хакерски напад десио се у среду по подне, када је информативни портал овог медија срушен, а на његово место постављен пропагандни плакат ОВК и натпис на албанском „Косово је Албанија“.

Драган Коцић, директор Сити радија, претпоставља да је разлог што су се хакери обрушили на сајт недавна емисија о могућностима суживота народа који обитавају на Косову.

- Недавно смо почели да реализујемо заједничку емисију мреже локалних радио-станица Косова и Србије, укључујући и оне које програм емитују на албанском језику, под називом „Мост изван граница“. Циљ овог пројекта јесте истраживање да ли је могућ заједнички живот Албанаца и Срба на Косову, да ли је решење за косовски проблем подела територије и да ли постоји равноправност у доступности институција и то из потпуно неутралног угла лишеног било каквог дневнополитичког утицаја - објашњава Коцић.

Он истиче да је његова сумња поткрепљена чињеницом да је до рушења сајта Сити радија дошло само четири дана након емитовања прве емисије.

- Прва емисија из овог циклуса емитована је 23. јула, а само четири дана касније срушен нам је сајт. Било нам је потребно неколико сати да га поново оспособимо јер је у питању дубинско хакерисање које је захтевало врло озбиљне радове на сајту - каже Коцић, и додаје да је о овом инциденту известио све надлежне органе и медијска удружења.

Уједињени албански хакери недавно су оборили и сајт Медијског истраживачког центра из Ниша, који се такође бавио ситуацијом на Косову.Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) јуче је најоштрије протестовала због хакерског упада на сајт радија Сити из Ниша, који су извели албански хакери.

Д. К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси