Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЦПП: ТВ Пинк распирује мржњу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 08. 2011.

Извор: Политика

ЦПП: ТВ Пинк распирује мржњу

Не видим велику разлику између брода и отетих српских кућа прогнаним лицима из Хрватске, каже Жељко Митровић



Центар за практичну политику (ЦПП) поднео је представку Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) против ТВ Пинк јер, како се наводи, „директно подстиче непријатељство према грађанима Хрватске и грађанима Србије хрватског порекла”.

У саопштењу које је ова организација јуче упутила медијима наводи се да ће тај документ бити упућен и повереници за заштиту равноправности.

Како наводе у саопштењу, разлог за овакав корак је забрана Жељка Митровића, власника Пинка, која се односи на рекламирање хрватских производа, емитовање њихове музике и филмова, као и оглашавање Хрватске туристичке заједнице.

„Такође, од 5. августа започета је активна кампања против Хрватске и њених институција у свим информативним емисијама те телевизије. Пренаглашавају се инциденти и представљају као део планираних државних активности, хрватски произвођачи оптужују се да продају ’отровну’ робу, институције Хрватске да раде против Србије. У централним информативним емисијама даје се простор сваком ко има било какав лични проблем са неком од хрватских институција” – стоји у допису ЦПП у којем се изражава и забринутост због нереаговања РРА „на очигледну злоупотребу јавне фреквенције као јавног добра”.

На ове оптужбе реаговао је Жељко Митровић објашњењем да га ништа не може спречити да објављује „истину о претученим српским туристима на Хрватском приморју или о роби широке потрошње која је неисправна, загађена и отровна”.

– Ако господа из Центра за практичну политику хоће да буду практични, радо ћу их угостити ручком на коме ћемо им сервирати исту туњевину коју смо приказали у програму, а за коју смо сигурни и убеђени да је неисправног квалитета. Лично им не бих препоручио да прихвате такав оброк зарад здравља, али ако су уверени да се ради о медијској хајци а не о стварној анализи квалитета и заштити потрошача, нека то учине на сопствену одговорност – казао је за „Политику” Митровић.

Он је за наш лист потврдио да је поднео тужбу Општинском суду против царинарнице у Дубровнику, јер није донела решење о извршењу, што је уобичајена процедура пре одузимања, као и пре оглашавања продаје брода. Истовремено, затражена је и мера забране продаје одузете јахте.

– Без обзира на створени амбијент, верујем да је правосудни систем у Хрватској један од најстабилнијих и најнезависнијих, и надам се да ће у наредних 48 сати бити донета привремена мера којом ће се онемогућити продаја брода отетог бахатошћу хрватских царинских органа. Овде се не ради о броду, већ о принципу заштите противправно одузете имовине. А ја не видим велику разлику између брода и отетих српских кућа прогнаним лицима из Хрватске – објаснио је Митровић.

Антрфиле : Припремају се питања за Јадранку Косор

ТВ Пинк обратила се јуче саопштењем у коме подсећа да је остало још осам дана до седнице управног одбора ове медијске куће и још толико времена да се нађе „мирно решење”.

„У међувремену, Митровић се спрема за најтврђу и најбруталнију битку икада: враћа људе са одмора, припремају се прилози, скупљају материјали, праве анализе и поткрепљују докази против институција и лица у Хрватској која су одговорна за незаконит и корупционо-криминални рад” – наводи се у саопштењу и додаје да власник „ружичасте” телевизије спрема низ јавних питања која ће упутити Влади Хрватске, али и премијерки Јадранки Косор.

„Без обзира на разрешење проблема брода, неке мере у оквиру новог програмског концепта се могу са сигурношћу очекивати, а све у интересу српских потрошача и грађана Србије. Оно што Митровића охрабрује јесте значајно буђење хрватске јавности и висок степен забринутости око питања инцидената које српски држављани доживљавају у Хрватској” – објашњава се у допису ТВ Пинк.

В. Дугалић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси