Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ускоро решење „случаја Ћурувија”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 08. 2011.

Извор: Дневник

Ускоро решење „случаја Ћурувија”

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић најавио:



– Убиство новинара Славка Ћурувије биће ускоро решено, а брзо ће бити окончан и преткривични поступак политичке позадине убиства премијера Србије Зорана Ђинђића – најавио је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић у интервјуу за „Нови магазин„.

– Убиства новинара су срамота за Србију. Дада Вујасиновић и Милан Пантић су у другим тужилаштвима и верујем да ће колеге урадити све да она буду решена. Када је реч о Ћурувији, немам никакве дилеме, нити сумње да ћемо тај случај решити. Постоје и конкретни разлози због којих могу да изнесем такве тврдње – казао је Радисављевић.

Он није желео да помиње рокове, јер се до сада то показало контрапродуктивним, али је нагласио да је с разлогом оптимиста и да је сигуран да је Тужилаштво сада на правом трагу.

Радисављевић је казао да нема застоја у истрази побуне Јединице за специјалне операције и политичке позадине атентата на Ђинђића.

– Саслушано је више лица која имају сазнања о догађајима из новембра 2001. године или су били њихови актери, а биће позвани и сви они који могу допринети његовом расветљавању. Врло брзо ће преткривични поступак бити завршен – навео је он.

– Тужилаштво за организовани криминал сакупило је доказе да је клан Дарка Шарића 2008. и 2009. прокријумчарио четири тоне чистог кокаина вредног 140 милиона евра, као и да је Станко Суботић шверцом дувана оштетио буџет Србије за 60 милиона марака и осам милиона долара – рекао је Радисављевић.

Он је навео да се интензивно ради и на предмету увоза „вакцина” Х1Н1 при чему се „разматра не само набавка вакцина, већ и начин на који је реализован уговор о испоруци”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси