Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Паравиња не зна ко је убио Даду Вујасиновић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 08. 2011.

Извор: Блиц

Паравиња не зна ко је убио Даду Вујасиновић

Драган Паравиња јуче је пред Жупанијским судом у Шибенику изјавио да ни на који начин није умешан у смрт српске новинарке Даде Вујасиновић, јавили су хрватски медији.

Паравиња, који се, између осталог, доводи у везу са смрћу Вујасиновићеве 1994. године, током јучерашњег саслушања говорио је о својим сусретима с њом који су се догодили отприлике годину или две пре њене смрти.


Бранко Баица, адвокат Парвиње, рекао је да његов клијент није конкретно познавао Вујасиновићеву, да се са њом сусрео само два пута, а да су у контакт дошли преко Паравињиног рођака.

На питање новинара да ли је Паравињин рођак можда повезан са смрћу српске новинарке, Баица је одговорио одрично, наводећи да је и он страдао недуго након Вујасиновићеве, те да његов клијент мисли да је и он убијен.

Баица је рекао да би о повезаности те две смрти могле да одговоре институције Србије, те додао да не зна да ли ће саслушање Паравиње помоћи српској полицији у расветљавању случаја убиства Даде Вујасиновић.

Паравиња, како је рекао његов адвокат, није помињао ниједно име из српског подземља.

Испитивање Паравиње у Шибенику трајало је три сата, а саслушању нису присуствовали представници српске полиције. Саслушање је тражила српска полиција, а то су дозволили и надлежни органи у Босни и Херцеговини.

Пред Жупанијским судом у Шибенику Паравињу, који је у Хрватској осумњичен за убиство малолетне Антоније Билић, данас нису смели да испитују о том случају. Паравиња је у Босну и Херцеговину осуђен на две године и десет месеци затвора због покушаја силовања.

У Хрватску је привремено изручен због испитивања у вези са нестанком Билићеве, а и Србија га тражи због силовања и покушаја силовања.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси