Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мог брата се сете само током изборне кампање!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 08. 2011.

Извор: Прес

Мог брата се сете само током изборне кампање!

Јово Ћурувија: Тужилац мора да поднесе оставку Јово Ћурувија, брат убијеног новинара Славка Ћурувије, каже да се тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић његовог брата обично сети пред изборе.


Он каже да изјава тужиоца да ће бити решен случај убиства Ћурувије, као и многе које је слушао и читао од 11. априла 1999. године када је власник „Дневног телеграфа“ убијен, служи за предизборне манипулације.

- Да је ово озбиљна држава, Миљку Радисављевићу би био дат рок од шест месеци да разреши убиство за које се зна да га је држава организовала. Државни службеници су саопштавали убицама Славково кретање и сервисирали његово убиство. Миљко Радисављевић то добро зна, али и поред тих сазнања нико од саучесника и „сервисера“ није осуђен - рекао је Јово Ћурувија.

Он је додао да тужилац за организовани криминал треба да буде смењен.

- На његово место треба да дође тужилац који има довољно храбрости да похапси убице и њихове помагаче. Овако нам остаје празна прича, празна изјава - до неких следећих избора - нагласио је брат убијеног новинара.

Љуба Милановић, који је водио полицијску истрагу у вези са Ћурувијиним убиством, навео је да после девет година једва чека да види шта је било.

- Плашим се само да изјаве попут те тужиочеве нису само ту да би они зарадили плату. Ја сам склоњен, али нико не пита под чијим притиском. Да се ја питам, рекао бих, ево дајем рок од шест или девет месеци да разрешим тај случај, а ако то не бих успео, рекао бих јавно због чега нисам успео и дао оставку - рекао је Милановић.

Тужилац је, подсетимо, изјавио: „Када је реч о Славку Ћурувији немам никакве дилеме, нити сумње да ћемо овај случај решити. Постоје и конкретни разлози због којих могу да изнесем такве тврдње“.

М. Дудварски

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси