Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић поводом насловне стране Данаса: Само ви радите свој посао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 11. 2019.

Извор: Данас

Председник на Твитеру поделио Кораксову карикатуру

Вучић поводом насловне стране Данаса: Само ви радите свој посао

Председник Србије Александар Вучић реаговао је данас на свом твитер налогу поводом Кораксове карикатуре објављене у викенд издању листа Данас.

Он је поделио карикатуру која је мотивисана фотографијом која је на крају повучена са насловне стране овонедељног броја недељника НИН и поручио: „Само ви радите свој посао! Отварам аутопут Обреновац-Сурчин 18. децембра! Живела Србија!“

 

 

 

Стефановић о карикатури у Данасу: Озбиљна опомена, нешто што не би смело бити дозвољено

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је данас да су насловна страна НИН-а и карикатура у листу Данас на којима је у председника Србије Александра Вучића уперен снајпер, „озбиљна опомена“ и да то „у нашем друштву не би смело бити дозвољено“.

Наводећи да је „монструозна кампања“ против Вучића почела „јако давно“, министар је оценио да је оно што Данас и НИН објављују „чист континуитет медијске, уређивачке политике Милована Бркића и Таблоида“.

„Управо је Милован Бркић први објавио слику Александра Вучића као мете. Нема никакве разлике између Таблоида, Данаса и НИН-а. Цртајући мету на Вучићу, покушавају да пошаљу ужасну поруку за наше друштво. Чак су и немачки власници повукли насловну страну НИН-а схвативши да је земљи у којој је убијен премијер на такав начин, погрешно слати такву поруку“, казао је Стефановић новинарима у Београду, а преноси Бета.

Он је оценио да су такве појаве „део политике против Александра и (брата председника Србије) Андреја Вучића“ како би свакодневно били „стављани у криминални миље и засипани лажима“.

„Пишите шта год хоћете, имате слободу али немојте објављивати симболе који неког могу да подстакну да размишља о некаквом крвавом сценарију“, навео је Стефановић.

Коментаришући наводе телевизије Н1 и листа Данас да им је адвокат предузећа ГИМ запретио судском тужбом уколико наставе да „објављују пословне информације“ о тој фирми које се могу сматрати пословном тајном, министар је казао да тужилац квалификује да ли је било одавања пословне тајне.

„Не знам како би се то квалификовало у САД кад неко од запослених у једној компанији износи податке који се тичу пословних карактеристика, рецимо оружја које се прави. Што се мене тиче, нека спорове реше сами, ја не могу да будем ничији адвокат“, казао је Стефановић.

Главни уредник листа Данас Драгољуб Петровић изјавио је данас да се „десило управо оно што је Коракс нацртао на карикатури са насловнице Данаса – председник упорно глуми жртву у свакој прилици и спреман је да добровољно изиграва мету кад год му се укаже прилика“.

СПО: Непримерени и опасни текстови, фотографије и цртежи којима се алудира на убиство Вучића

Заменик председника Српског покрета обнове (СПО) Александар Чотрић оценио је данас као „непримерене и опасне текстове, фотографије и цртеже којима се алудира на убиство председника Србије Александра Вучића“.

„И атентатима на Славка Ћурувију, Ивана Стамболића, Вука Драшковића, четворицу функционера СПО и Зорана Ђинђића претходили су написи и говори који су припремали терен за те злочине, демонизовали жртве и стварали оправдање за извршиоце“, навео је Чотрић а пренео СПО.

Чотрић је додао да је Србији „потребно надметање у различитим идејама и програмима за изградњу европске будућности Србије, а не враћање у прошлост испуњену сукобима, убиствима и ратовима“.

Милићевић: Ово није политика, већ позив на линч

Потпредседник Скупштине Србије Ðорђе Милићевић реаговао је на насловну страну Данаса са карикатуром на којој је председник Србије Александар Вучић приказан као снајперска мета и оценио да овде више није реч о политици, већ о позиву на линч, насилничко и силеџијско понашање, које не сме постати норма друштвеног понашања у Србији.

„Да ли слобода медија подразумева да сваког дана гледамо неку нову насловну страну са истом поруком, метом исцртаном на легитимно изабраном председнику Србије Александра Вучићу, све док се цилљ који желе да постигну не оствари?“, навео је  Милићевић у писаној изјави достављеној медијима.

Он је упитао и да ли је једино што један део опозиције овако „храбро“ путем појединих медија има да понуди Србији.

„Евидентно је да су мањак политичких идеја, утицаја и моћи једног дела опозиције довели до све чешће појаве најпримитивнијег понашања које је одавно превазишло политичке оквире“, оценио је Милићевић и истакао и да се неће историја у Србији поновити у свом најгорем облику.

„Демократија се остварује на изборима, а не на улици. Једино избори могу променити политички курс Србије, а ту патолошку мржња као основ политичког деловања неће помоћи“, поручио је Милићевић.

Вучевић: Власник медијског шљама би да убије председника

Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке (СНС) коментаришући насловну страну данашњег Данаса, на твитеру навео је „Не морате се више трудити. Схватили смо до које мере иде идиотизам, глупости и мржња Драгана Ђиласа. Лопов и власник медијског шљама би да убије председника. Е па неће моћи! Није Србија његова црна насловница“. 

Јовановић: Дно дна искеширано и пуштено с ланца

Поводом исте насловне стране на твитеру се огласио се и лидер ЛДП Чедомир Јовановић.

Вулин: Насловна страна Данаса није за осуду, она је за лечење

„Насловна страна Данаса, на којој опет убијају Вучића, није за осуду она је за лечење. После НИН-а, Данас је поновио – убити Вучића је једина политика коју СЗС нуди, сан који сањају“, навео је министар одбране Александар Вулин у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси