Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нећу одустати од кампање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2011.

Извор: Блиц

Нећу одустати од кампање

Не водим никакав рат, већ борбу за минимум фер-плеја и правде, што је одавно исчезло у односима с нашим комшијама, каже Митровић


Адвокатски тим Жељка Митровића добио је од суда у Дубровнику привремену меру забране продаје брода „Ел Боско“, због којег је власник Телевизије „Пинк“ започео приватни рат с Хрватском.

- Ово је победа. Победили смо бахатост хрватске царине у случају моје јахте. Заиста сам срећан што је суд у Дубровнику донео привремену меру којом се обуставља продаја моје јахте. Већ годину дана се борим да повратим своју јахту. После ове одлуке суда у Дубровнику све се враћа у правне воде, а ја принципијелно настављам са својом кампањом.


Не водим никакав рат, већ борбу за минимум фер-плеја и правде која је одавно исчезла у односима с нашим комшијама. Мој брод је само синоним за бахато и арогантно понашање дела хрватске администрације која се свакодневно испољава не само према појединцима него и према нашој укупној друштвеној заједници.

Да подсетим, ја и нисам тражио ништа друго већ да се моја имовина не продаје без окончања судског спора. Хрватски царински органи се нервозно и бахато опходе према имовини српских грађана, на начин који понижава и вређа минимуме достојанства - каже Жељко Митровић.

Да ли сте добили одговоре на седам питања које сте поставили хрватским властима?


- Наравно да ароганција и безакоње које владају у појединим органима хрватске царинске управе нису дозволили надлежнима да мојој маленкости одговоре на било које од постављених питања! Ја нисам држава и немам снагу коју поседује држава, али то ме неће спречити да се принципијелно борим за остварење својих, али и права других појединаца и друштвених група које су биле или ће бити предмет иживљавања царинских органа.

Важно је напоменути да ми је брод одузет за време владавине цариника Баришића, који је тренутно у хрватском затвору због криминалних и корупционих радњи.

Да ли су вам се обраћали српски или хрватски политичари и нудили помоћ око решавања проблема?


- Ово није питање за политику и политичаре, већ питање за правосуђе и правосудне органе. Али у исто време, ово ће бити велики испит за укупан хрватски естаблишмент, јер након овог више нико неће моћи да каже да са случајем није упознат. У овом тренутку не правим калкулације да ли ћу добити или изгубити, важно ми је да се више никада српски туриста на хрватском Јадрану, или граничном прелазу, не осећа као грађанин другог реда.

Ако смо им добри да једемо и пијемо њихове производе, онда бар по том ако не по цивилизацијском основу, заслужујемо више поштовања.

Зашто се бавите проверавањем исправности хрватске робе уместо инспекцијских служби?

- Не постоји савршена институција која може приметити и разоткрити сваку подвалу која се увезе на српско тржисте, а да јој у томе не помогну грађани и медији. Прелепљене налепнице с роковима трајања и неисправност робе широке потрошње свакодневица су у животу српских грађана. Али ова ствар нема никакав национални призвук, јер ако смо грађански оријентисани, нисмо грађански глупи да не бисмо реаговали на подвале које угрожавају домаће произвођаче и домаћу привреду.

Прошла су времена када је Србија морала да пристаје на све, да даје све, а да не добија ништа!

Како ћете објаснити РРА да ово што се дешава у вашим медијима није искључиво лични интерес?


- РРА, као и друге институције, реагује на основу кршења закона. Ми ниједан закон не кршимо, већ спроводимо кампању која законом није забрањена. Сваки потез се проучава у законском и правном смислу, тако да поштујемо и кодексе о кампањама које су законом дефинисане. Политичке кампање, за разлику од привредних и оваквих кампања, временски су ограничене, тако да могу јавности да обећам да ће ово бити једна дуга и темељна кампања, која за циљ има довођење међусобних односа на ниво с много више фер-плеја и међусобног уважавања - каже Митровић.

Владимир Ђурић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси