Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Етар крцат оптужбама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 08. 2011.

Извор: Вечерње новости

Етар крцат оптужбама

РТБ "Бор" упутио приговор РРА поводом извештавања ТТР

Рударско-топионичарски басен "Бор" поднео је Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) приговор на, како се наводи у допису који је потписао Благоје Спасковски, генерални директор, "садржај програма и понашање Тимочке телевизије и радија" из Зајечара.

- Недавно је објављена информација да ће се концентрат из рудника "Чока Марин", код Мајданпека, прерађивати у борској топионици, чиме ће се извршити еколошки геноцид над житељима Бора - наводи се у допису, уз прецизирање да је реч о неистини и најгрубљем кршењу Закона о информисању, те Етичког кодекса новинара.

Надаље, тврди се и како такво извештавање застрашује грађане, те штети пословним интересима, кредибилитету и рејтингу РТБ.

С друге стране, Саша Мирковић, председник УО Тимочке телевизије и радија, поводом дописа упућеног РРА, каже да је од уређивачког колегијума затражио да се изјасни о оптужбама.

- О етичком кодексу не може да нам говори Спасковски, будући да је реч о особи без морала - реаговао је Мирковић.

- Заклањајући се иза места генералног директора РТБ и председника ОО Г17 плус, користи силу и претње према свима који не мисле као он - тврди Мирковић, оптужујући надлежне у РТБ да, упркос Закону о доступности информација од јавног значаја, нису хтели да одговоре на питања о "Чока Марину".

Антрфиле : Тровање

Претње Спасковског неће нас уплашити, већ ћемо наставити да извештавамо објективно и у интересу грађана Бора, које неко свесно и свакодневно трује. Јер, јуче је у Бору концентрација сумпор-диоксида била већа 11 пута од дозвољене - поручује Мирковић.

Љ. Трифуновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси