Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Телеком Србија поштује ауторска права
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2019.

Аутор: Танјуг Извор: РТВ

Телеком Србија поштује ауторска права

Компанија Телеком Србија је одувек подржавала заштиту ауторских права као и све организације које штите та права, изјавио је данас Владимир Лучић, директор и координатор за интернет и телекомуникацију Телекома Србије.

Он је за ТВ Прва рекао да Телеком Србија има све уговоре који штите ауторска права, али да је у неравноправном положају у том смислу и зато ће покренути тужбе против оних које не плаћају ауторска права.

Лучић је напоменуо да ћерка фирма Телекома HD-Win улази у неравноправу борбу, пошто конкурент United media grupa, иако ради у Србији, не плаћа сва ауторска права.

Он је истакао да је то проблем и да очекује да ће агенција за заститу конкуренције да заштити Телеком од те неравноправне борбе, као и да ће компанија покренути тужбе против оних који ауторска права не поштују и не плаћају. Поводом навода који су се појавили у неким медијима у вези с копањем улица које Телеком спроводи у Београду, Лучић је казао да компанија има све потребне дозволе за то и да улази у зграде уз сагласност свих станара како би реализовала пројекат оптичког интернета.

"Постигли смо да 400.000 корисника може да се прикључи на оптички интернет", казао је Лучић, нагласивши да су друге велике компаније много раније кренуле у пројекат оптичког интернета.

Додао је да развој оптицког интернета доприноси бољем квалитету сервиса, као и да је то битно за развој 4г и 5г мреже, а доноси много новог садржаја и бољи квалитет мобилне мреже.

Телеком је више него дуплирао за годину дана број корисника и бележи преко 10.000 нових корисника месечно, истакао је Лучић и додао да компанија сада покрива 42 посто ТВ учесћа.

"У Црној Гори смо постали број 1 мобилни оператер", додао је Лучић и навео да је Телеком дошао у дијаспори до 30.000 корисника.

Доста улажемо, број корисника као и приход расту, успели смо да повећамо значај и вредност Телекома, закључио је Лучић, оценивши да ће компанија у следећој години бити још успешнија.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси