Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Коракс на представљању календара у Зрењанину: Ова власт је начета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 12. 2019.

Аутор: Бета, Наташа Ковачев Извор: Н1

Коракс на представљању календара у Зрењанину: Ова власт је начета

Да је ситуација другачија, данас бисмо у Србији имали музеје са Кораксовим и Петричићевим радовима, где би људи долазили да уче, поручено је на трибини Новог оптимизма у Зрењанину на којој је представљен нови Кораксов календар. Оцена говорника је да су непостојање солидарности и притисци у сваком сегменту друштва, обележили годину на измаку.

Новогодишњи календар са карикатурама Предрага Кораксића Коракса - "Нова ера", представљен је у Зрењанинском културном центру у организацији дневног листа "Данас" и покрета "Нови Оптимизам".

Коракс је рекао да је имао идеју да календар назове другачије, песимистичније, али да је наслов оптимистичан и имплицира да ће можда у следећој години нешто боље, круцијално, да се деси.

"Ова власт је, имам утисак, начета и да читава ствар мора на неки начин да се заврши, с обзиром на неколико афера нарочито у последње време оне ће озбиљно уздрмати ову власт, нарочито ова ствар са оружјем, мислим да је то круцијално питање. Мислим да се то неће једноставно завршити", рекао је Коракс.

Он је додао да је за власт "најкарактеристичније да једна лаж сустиже другу и да то мора доживети колапс, и да је сигуран да ће им видети леђа, али да је за њих добра вест то што он има све више проблема са рукама".

"Ја се нећу предати, постоје друге технике и наставићу да радим, са отежаним условима. А верујем да ћу дочекати њихов крај", поручио је он.

Казао је и да је однос бивших власти према карикатурама слична данашњој и да су неке од карикатура актуелне и данас.

"Милошевић није водио рачуна о карикатурама, он је само у неколико наврата коментарисао, а ови сада бурно реагују, али не (Александар) Вучић, већ његови подрепаши, они реагују", казао је Коракс.

Поред промоције одржана је вечерас и трибина на којој су уз Коракса говорили и колумниста листа "Данас" Владимир Јокић, овогодишња лауреаткиња награде Добар пример Новог оптимизма професорка Биљана Стојковић, судија Миодраг Мајић и позоришна редитељка Јелена Богавац, а модератор трибине био је новинар Недим Сејдиновић.

Судија Мајић је рекао да је ситуација у правосуђу таква да очекује у догледно време побуну. Каже да су људи који раде у тој области изложени неслободи и великим притисцима. Како јавља репортерка Н1, он је у том контексту споменуо и недавну изјаву председнице Владе Ане Брнабић о узбуњивачу Александру Обрадовићу наводећи да би то могло да се посматра као директан притисак на правосуђе, јер се тиме, каже, износи јасна порука каква се то одлука очекује.

Професорка са Биолошког факултета Биљана Стојковић каже да су људи желели да покажу, кад је у питању Обрадовић, да он није сам у невољи, као особа која је правдољубива. "Особа која је то све урадила не због личне користи него због ове државе. Овде смо сви ми Александар Обрадовић, јер ми сви желимо да ова држава изгледа како треба да изгледао, као нормална држава".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси