Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гајовић: Поднете пријаве против три таблоида
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 01. 2020.

Извор: ФоНет

Гајовић: Поднете пријаве против три таблоида

Државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић изјавио је данас за ТВ Прва да ниједан тираж не може да оправда штету која се наноси малолетном лицу, наводећи да су поднете прекршајне пријаве против три таблоида због кршења Закона о информисању и медијима.

Министарство није први пут реаговало у четвртак на насловне стране таблоида о отмици малолетне девојчице Монике Каримановић, већ је то први пут учињено када је девојчица пронађена и да су медији замољени да воде рачуна о начину извештавања, рекао је Гајовић.

Он је додао да је против три таблоида који су објавили делове исказа осумњиченог за отмицу Ниносава Јовановића поднета прекршајна пријава због кршења чланова 74,77, 79 и 80 Закона о информисању и медијима.

Ми смо управо када је девојчица пронађена, тог истог дана реаговали и лично сам замолио најлепшим речима све медије, рекао је Гајовић, да приликом извештавања максимално поведу рачуна о вокабулару и начину извештавања јер ради се о малолетном лице у осетљивим година.

Гајовић је подсетио да се реаговало још једном потом када се видело у ком правцу се медији крећу, у правцу сензационализма, и подвукао да "ниједан тираж не може да оправда било шта ако се нанесе неправда малолетном лицу, као у овом случају".

Он је поздравио чињеницу да се редакција Српског телеграфа извинила због насловне стране у четвртак.

Уредник Српског телеграфа Милан Лађевић рекао је да се редакција извинила, али да су сматрали да је у интересу јавности да се зна, оценивши да је Министарство културе и информисања у саопштењу користио срамотан речник - "медијски лешинари".

Како министра није срамота? Или је министар глуп или ради из других разлога, рекао је Лађевић и додао не жели да открије ко је извор информација, али да се не ради само о полицији и тужилаштву, већ и другим људима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси