Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Марчек признао убиство Куцијака и Кушнирове
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2020.

Аутор: Р. Лазаров Извор: Данас

Марчек признао убиство Куцијака и Кушнирове

Мирослав Марчек, оптужен за убиство новинара Јана Куцијака и његове партнерке Мартине Кушнирове, признао је јуче кривицу у словачком суду у Пезиноку, надомак Братиславе.

Он је описао како је извршио убиство, као и друге околности случаја. Остала тројица оптужених одбацили су кривицу.

Марчеково признање значи да у његовом случају неће бити уобичајених доказа, а суђење ће бити усмерено на одређивање казне.

Марчек се такође изјаснио кривим за убиство предузетника Петера Молнара 2016. године, о чему ће се такође расправљати у текућем суђењу, које је јуче почело у Специјалном кривичном суду.

Тридесетседмогодишњи Марчек други је од петоро првооптужених у случају Куцијаковог убиства и за њега се тражи затворска казна од 15 година.

Куцијак и Кушнирова убијени су у својој кући у Великој Мачи код Трнаве 21. фебруара 2018. године.

Марчек је рекао да су ушли у двориште куће и чекали у летној кухињи да се Куцијак врати кући.

„Тада су се господин Куцијак и госпођа Кушнирова вратили заједно. Чекао сам тренутак док се није појавила прилика. То се догодило када је госпођица Кушнир отишла у тоалет. Покуцао сам на врата, господин Куцијак је отворио, ударио сам га у груди. Нажалост, видео сам да постоји још једна особа. Она (Кушнирова) је потрчала у кухињу, ја сам отишао до ње и тамо сам је ударио“, рекао је Марчек на суду.

Додао је да је желео да изврши убиство 19. фебруара, али Куцијак није био сам у кући. Према Марчековим речима, Куцијак је требао бити киднапован и убијен да га нико не би могао пронаћи. Али то је било нереално.

Такође је говорио и о модификацији оружја и метака за убиство и рекао да ја наредбу о Куцијаковом убиству добио крајем 2017. године.

Првобитно, словачка полиција је идентификовала другог окривљеног, Марчековог рођака, Томаша Сабоа. Међутим, већ током истраге управо Марчек је признао убиство.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси