Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Апелациони суд уважио доказе РТС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 01. 2020.

Извор: РТС

Апелациони суд уважио доказе РТС-а

Привредни апелациони суд поништио је пресуду првостепеног Привредног суда у Београду којом је одбијен захтев РТС-а да се утврди да је Продукција грамофонских плоча - ПГП РТС (ранији назив ПГП РТБ) носилац имовинских права на дискографским издањима групе ЕКВ, односно да je овe албумe незаконито објавило предузеће "Mascom".

Антологијски албуми групе ЕКВ "Љубав", "Само пар година за нас", "Дум, дум" и "Неко нас посматра" објављени су као оригинално дискографско издање ПГП РТБ од 1981. до 1993. године, када предузеће "Mascom" није постојало.

На основу ове пресуде Привредни суд је у обавези да узме у обзир доказе које је РТС навео у тужби и околности које су од значаја за утвђивање власништва над овим издањима.

РТС ће наставити да предузима правне мере ради заштите репертоара Продукције грамофонских плоча - ПГП РТС у овом и свим другим случајевима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси