Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ћулибрк: Скидање Н1 је више од новца, а посебно интересантно због избора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 01. 2020.

Извор: Н1

Ћулибрк: Скидање Н1 је више од новца, а посебно интересантно због избора

Главни уредник недељника НИН Милан Ћулибрк оценио је да иза одлуке државних оператора да из своје понуде уклоне телевизију Н1, не стоје пословни мотиви. "Верујем да није у питању класични комерцијални уговор. Да јесте брзо би се решило, увек се нађе заједнички интерес да је у питању само новац", казао је Ћулибрк.

"Овде је у игри нешто више од новца, а нарочито је интересантно што се приближавају избори, а ми видимо из дана у дан да на многим телевизијама са националном фреквенцијом не можете да видите ниједну од ових афера о којима ми пишемо: ни Крушик, ни Јовањица, ни Савамала, ни лажни докторати...", подсетио је уредник НИН-а.

Да би грађанин могао да буде слободан и има могућност избора, он мора да има све информације, поручио је Ћулибрк.

"Нажалост, велика већина грађана нема праве информације и не зна шта се у друштву дешава. Уверен сам да када бисте направили анкету на улици било ког града изван Београда, да 80 одсто људи нема појма шта је проблем са Крушиком", оценио је он.

Према његовим речима, медијског плурализма нема уколико се смањује понуда.

"Кључни проблем је монопол, ако неко има монопол на било шта, настаје проблем. Свесно или несвесно, циљано или сасвим случајно", упозорио је уредник НИН-а.

А, да би плурализма било, мора постојати равноправни третман, а тренутно није тако, истакао је Ћулибрк, који је на Филозофском факултету Универзитета у Београду присуствовао отварању изложбе "НИН: Црно на бело" на којој је приказано 40 насловних страна НИН-а чији су аутори читаоци тог недељника.

Корисници кабловских оператора окупљених под брендом "Супернова", у власништву Телекома, од пре неколико дана не могу да гледају канале United Media, у које спада и Н1 телевизија, јер је уговор о дистрибуцији истекао и није обновљен. Око 300.000 домаћинстава који су корисници два државна оператера Пошта нет и Супернова, остали су без могућности да прате програме у власништву United Media.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси