Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брнабић наставља да се оглушује на јавни позив за дистрибуцију Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2020.

Аутор: Наташа Ковачев Извор: Н1

Брнабић наставља да се оглушује на јавни позив за дистрибуцију Н1

Председница Владе Србије Ана Брнабић наставила је да штити Телеком Србија и криви United Grupu (UG) за нестанак Н1 из понуде кабловских оператора под контролом државе.

Премијерка то чни упркос чињеници да су канали уклоњени из понуде због истека уговора те да Телеком и даље не одговара на понуду за уговор којим би Н1, у складу са законом, био враћен гледаоцима у 300 хиљада домаћинстава који више не могу да прате наш програм.

"Желим још једном да апелујем на UG да, имајући у виду јавни интерес и то да сви ми апелујемо да се види Н1, да изађу у сусрет молбама Телекома а то је да, док се настављају разговори око комерцијалног уговора, допусте да се емитују сви канали као и до сада, под условима о којима се договоре односно претпоставила бих ако до краја 2019. није било проблема са комерцијалним условима под којима су радили односно ценом, да се наставе док трају даље разговори. Мислим да је то најразумније решење што би довело до тога да се и види Н1 и да не постоји више оваква врста политичке кампање", рекла је Брнабић.

Она је додала да не сматра да се Н1 "самоукинуо".

"Н1 нема ту моћ, Н1 је канал. Укинула га је UG. Само знам да га није укинуо Телеком пошто се труди да настави емитовање свих канала", рекла је Брнабић.

Н1: Да ли сматрате да постоји јавни интерес да се Н1 види?

Брнабић: Постоји.

Н1: Постоји понуда да преузму емитовање Н1, а да се за остале комерцијалне даље договарају. То је нешто што је између две компаније, због чега се ви у тој ситуацији стављате на страну једне од њих?

Брнабић: Ја се не стављам, ја се стављам на страну Н1. Једина страна на коју се ја стављам је Н1. Дакле, ја апелујем да се види Н1. И молим UG да дозволи да се види Н1.

Н1: Зашто УГ, ако је Телеком тај који треба да одговори на понуду?

Брнабић: Зато што је УГ наредила да се укине Н1.

Н1: То није тачно:

Брнабић: То је тачно, ја сам показала преписку која доказује да је то тачно.

Н1: Ако идемо том логиком, Телеком је тражио од United Media пре извесног времена да се са њихових канала за дијаспору укине РТС. Зар није био јавни интерес да се РТС види?

Брнабић: Ја нисам ни директор ни портпарол Телекома, кажем Вам као председница Владе која се у ово умешала када је од тога направљена политичка кампања пред изборе, што мислим да није у складу са демократским вредностима и мислим да је Н1 злоупотребљен. Кажем Вам да постоји прагматичан, практичан начин да се ово реши док се разговара око комерцијалних услова између две компаније. Не могу да коментаришем комерцијалне услове, само кажем да је јавни интерес да се види Н1 и апелујем на UG да прихвати понуду Телекома да се због јавног интереса настави емитовање и Н1 и свих осталих канала под истим условима док се не постигну други услови. Свакако до избора јер мислим да је важно.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси