Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Режимска хајка на храбре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2011.

Извор: Правда

Режимска хајка на храбре

Српска напредна странка захтева од државе да прекине нападе на новинаре

Српска напредна странка (СНС) сматра да је подизање оптужнице против новинарке Јелене Спасић и уредника „Националног грађанског“ листа, Милорада Бојовића, наставак режимске хајке на новинаре и медије који имају смелости да пишу и објављују истину, која Демократској странци толико смета.

Нека Тужилаштво у Новом Саду објасни како је то Јелена Спасић угрозила безбедност Републике Србије, када у свом тексту није открила нити распоред војних јединица, нити локације војних постројења, нити места на којима се чувају гориво и муниција, нити планове премештања трупа за случај ангажовања, нити било који стратешки податак - стоји у саопштењу СНС.

СНС захтева од режима да прекине са антицивилизацијским и антиевропским нападима на слободу штампе, као што је неоснована оптужница против новинарке и уредника листа „Национални грађански“, који од прошлог петка чак више и не постоји, и да прекине да користи Тужилаштво да би кажњавао оне који имају смелости да раде свој посао у интересу јавности.

Петицију против суђења новинарима Јелени Спасић и Милораду Бојовићу за један дан потписало је преко 270 новинара, саопштило је Удружење новинара Србије.

Међу првим потписницима су, како је прецизирано, главни уредник „Блица“ Веселин Симоновић, уредник РТВ Б92 Веран Матић, главни уредник „Дневника“ Александар Ђивуљскиј, уредник недељника „Печат“ Милорад Вучелић, уредница дневног листа „Правда“ Славица Јововић и уредник недељника „Сведок“ Владан Динић.

Подршку петицији до сада су дали и председник Друштва судија Србије Драгана Бољевић, председник СПО Вук Драшковић, посланик Г17 плус Жељко Ивањи и брат убијеног новинара Славка Ћурувије, Јово Ћурувија.

„Глас против кривичног прогона ових новинара подигли су и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података Родољуб Шабић, а УНС-у су се у осуди прикључили НУНС и НДНВ“, наводи УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси