Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Симоновић: Портал nova.rs истраживаће позадине догађаја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 02. 2020.

Извор: Н1

Симоновић: Портал nova.rs истраживаће позадине догађаја

Концепт портала nova.rs, који данас почиње са радом, биће пре свега истраживање позадине догађаја, а не само пуко преношење изјава или извештаја о догађајиима који су се догодили, рекао је у Новом дану Веселин Симоновић, главни и одговорни уредник тог портала.

"Посебну пажњу посветићемо увек истраживању одговора на сва питања и истраживаћемо позадину свих догађаја, нећемо само преносити изјаве јавних личности, политичара, власти и опозиције", рекао је он.

Портал окупља редакцију, како је најавио, врхунских новинара и уредника, а познате личности из различитих области јавног живота писаће своје осврте – међу њима су и Ведрана Рудан, Драган Амброзић, Луна Лу, Ранко Пивљанин, Миленко Васовић, Милан Влајчић, ускоро и Мира Фурлан и Пеца Поповић, као и Владимир Вучковић из Фискалног савета.

Симоновић је рекао да је посебно поносан што ће вратити културу у јавни простор, из сваке области културног живота ће имати најбоље анализе и даваће одговоре на то шта је добро, а шта лоше у култури.

Посетиоци портала ће данас, додао је, моћи да бесплатно погледају прву епизоду серије Убице мог оца.

"Србија 21 - преценили себе, немају шансу осим помоћи власти"

Говорећи о најављеном укидању косовских такси, Симоновић је казао да очекује да ће Аљбин Курти, косовски премијер, попустити у захтевима.

"Јер тамо ипак одлучује САД, а најмање администрација у Приштини. Сигурно ће укинути таксе, можда не за две недеље, али под притиском Америке, који је пресудан, сигурно ће се то десити", оценио је.

Он је рекао да верује да ће специјални изасланик председника САД за Србију и Косово Ричард Гренел "то истерати до краја". "Посебно са функцијом коју сад има у Вашингтону, сигурно ће то истерати до краја и Курти ће укинути таксе".

Симоновић ипак не верује да ће ускоро доћи до истинског помирења у региону.

"Нећемо се помирити ни са Албанцима, ни осталима у региону, све док имамо на свим странама власти какве имамо, које се представљају као миротворци, а потпирују мржњу. То су људи који су то радили од кад се баве политиком и не могу да побегну од себе. Значајнијег помирења у региону нема, можда тек са неким новим генерацијама политичара", истакао је.

Говорећи о изборима и бојкоту, Симоновић је рекао да га је изненадило окупљање у организацију Србија 21, али да не очекује да пређу цензус, као и да је опозиција требало да подржи излазак на локалне изборе у Шапцу и Параћину.

"Србија 21 мало ме је изненадила окупљањем, сачекаћу да видим шта имају да кажу. Не бих могао сад да кажем да су Вучићева опозиција, али надам се да ће они то демантовати следећим потезима", додао је.

 "Мислим да немају шансу да пређу ни цензус од три одсто, не би освојили ни два одсто ако им у томе издашно не помогне власт. Представљају се два месеца пред изборе, оснивају неку политичку организацију, сад су постали јавни, тек треба да људима у Србији објасне ко су и шта су... можда су преценили себе, немају шансу - осим помоћи власти", навео је.

Симоновић је рекао и да га је изненадило укључивање Гордане Чомић у Србију 21. "Смета ми кад је сад називају погрдним именима, доста је допринела за побољшање демократске културе, али жао ми је што је сад у том друштву", казао је.

Он се сложио са мишљењем да ће Небојша Зеленовић и Саша Пауновић имати успеха на изборима у својим општинама, само ако им то дозволи СНС.

"Превише су самоуверено ушли у то да су непобедиви у својим општинама, то може да им се освети, и збуњују људе, јер и тамо има оних који ће подржати бојкот, тешко је водити кампању – бојкот на републичком новоу, на локалном излазак, то може да им отежа победу", наводи.

Симоновић је оценио и да је превише дато простора тој теми на погрешан начин. "У њиховој одлуци да иду на изборе требало је да их подрже они који су им савезници, а не да их сатанизују", закључио је.

Говорећи о "случају Јутка" и "циркусу" око његовог кандидовања, он је оценио да је то најбоља слика данашње Србије. "Најмрачнија, најружнија и најпримитивнија, тај примитивизам се толико шири по Србији да је то застрашујуће", казао је он.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси