Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вулин не зна за случај Вулина и Недељника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 03. 2020.

Аутор: Ненад Нешић Извор: Н1

Вулин не зна за случај Вулина и Недељника

Министар одбране Александар Вулин поручује да је због случаја Недељник, тј. коментарисања текста који није објављен, спреман и на детектор лажи и на суд, али да, како каже, до краја треба испратити шта уређен систем у овој држави и Закони налажу. Због, како је објаснио главни уредник Недељника Вељко Лалић, незаинтересованости новинара за овај случај, редакција тог магазина одустала је од иницијативе да се формира независна комисија која би истражила како је министар дошао у посед необјављеног текста.

Вулин: Какав случај?

Н1: Случај "Недељник".

Вулин: Хоћете ми објаснити, молим вас.

Н1: Не знате за случај "Недељник"?

Вулин: Не, какав је то случај?

Брзо заборавио, па се још брже присетио. Министар одбране посаветовао је, како каже, телевизију из Луксембурга, да уколико знамо да се новинари прислушкују и прате, без чекања одемо у Тужилаштво, јер, цитирамо: он је због таквих сумњи, одмах тако поступио, и то не из маркетиншких разлога.

Вулин чека епилог пријаве коју је против њега Тужилаштву за високотехнолошки криминал поднео његов страначки колега Ђорђе Комленски.

"Значи прво Тужилаштво. Ако не буду задовољни, онда идемо поново, јер неће бити задовољни док год се не докаже оно што не постоји, ја сам спреман на све: на детектор лажи, на суд, на шта год хоћете, али шта ће бити ако сам у праву, да ли вам је икада прошло кроз главу да сам невин", упитао је министар одбране.

Иако не очекују никакву реакцију Тужилаштва, редакција Недељника је пре два дана поднела кривичну пријаву против НН службеног лица. А главни уредник тог магазина Вељко Лалић данас поручује да одустају од иницијативе да се формира независна комисија која би истражила овај и друге сличне случајеве и објашњава зашто. "Пошто видим какво је интересовање новинара за овакву тему - осим Данаса и Н1 тиме се нико не бави, и отприлике праве будалу од мене - ја сам у договору с колегијумом, одлучио сам да се повучем из те иницијативе. Мислим да су се новинари 'аутовали' више него министар Вулин. До сада сам у истраживањима стигао до бројке од 20 људи из редакција који раде за неке службе безбедности. Ми ћемо новинарски да сачекамо да истерамо то кад тад, али ако новинаре баш брига да ли их неко прислушкује и мене баш брига, ето", каже уредник Недељника.

Лалић додаје да нажалост може само да замисли шта би се у некој озбиљној земљи десило да је министар коментарисао текст који је био предмет електронске преписке, а који није објављен.

Питали смо министра одбране сматра ли да би одговоре требало да дају све службе безбедности, а не само ВБА, у коју, иначе, нико од умешаних актера, и није упирао прстом.

"Оптужили сте вба, нисте оптужили БИА и само сте то тражили. Хајде прво да престанемо да маштамо кога све оптужујете, него те које сте оптужили они су нам оправдали, сад оптужите неког другог шта да вам кажем", поручио је Вулин.

Поједини посланици опозиције тражили су због случаја Недељник оставку министра одбране. На наше питање очекује ли да остане на челу тог ресора и после избора, Вулин као и на остала данашња питања кроз осмех поручио: ако победи Вучићева политика, то је најмање битно.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси